Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης
        Ὁ ξεσηκωμός παιδιά μου νά γίνει μέσα μας κι ἔπειτα θά θεριέψει καί θ’ ἀφανίσει τοῦ δαίμονα τήν ἀχρεία σπορά… 
Ὡραία καί τοῦτα πού γράφει ὁ κ. Ἀριστείδης:  
...Ὅπως τότε πού μία χούφτα λιονταρίσιοι Ἕλληνες, μέ λίγα ὄπλα ἀλλά μέ πολύ πίστη, ἀνέστησαν τήν πατρίδα. Ἔχυσαν τό αἷμα τους ἀνιδιοτελῶς γιά ἄυλες ἀξίες. Ἔτσι θά ἀκουστοῦν μέσα ἀπ’ τά μνήματα οἱ φωνές τῶν ἡρώων καί πάλι

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Γράφει ο Αριστείδης Δασκαλάκης
“… διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος
Προς το τέλος της ομιλίας του στην Πνύκα (10 το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 1838), ο γέρος του Μωριά, το σύμβολο του '21, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κάνει σεβάσμια αναφορά στους δύο πυλώνες του Ελληνισμού.
Στην πίστη στον Χριστό και στην πίστη και αφοσίωση στα ανώτερα ιδανικά και αξίες της πατρίδας μας.
Δύο έννοιες που σήμερα ονειδίζονται, πολεμούνται, λοιδορούνται.
Αυτά τα ιδανικά, του πνεύματος, της δικαιοσύνης, της ανδρείας, της επιστημοσύνης, του αρχαιοελληνικού μεγαλείου, που σμιλεύτηκαν στο πέρασμα των αιώνων και ψήθηκαν στο καμίνι της ιστορίας, με την προσθήκη του υπέρτατου και υπέρλογου συστατικού, του Λόγου του αληθινού Μεσσία, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έδωσαν στην ανθρωπότητα το τέλειο κόσμημα. Το Θεόδοτο στέμμα που αποτελείται από πολύτιμους λίθους – τα ευγενέστερα ιδανικά του ανθρωπίνου γένους (προσφορά του δωρεοδότη Θεού) – και το κυρίως σώμα, το πιο ευγενές μέταλλο, το ίδιο το κήρυγμα σωτηρίας και μετανοίας του Κυρίου μας. Το Θείον Ευαγγέλιο.
Αυτό το κόσμημα το φρόντισαν επί αιώνες οι θεματοφύλακες της Πίστεως, οι Άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας και ο ευσεβής λαός, με το βίωμά τους, τον λόγο και την θυσία τους. Το γυάλισαν και το κράτησαν καθαρό, για να το παραδώσει η ανθρωπότητα φροντισμένο, την ημέρα της Κρίσεως, στον Κύριο.
Αυτό το κόσμημα προστάτεψαν και οι ήρωες της Πατρίδος, παλεύοντας για τα ιδανικά του γένους και την Πίστη, ποτίζοντας με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.
Μα του κάκου.
Οι επίγονοι όλων αυτών, δηλαδή οι σημερινή ιεραρχία που διχογνωμεί μόνο όταν πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία (βλέπε διαμάχη Πατριαρχείου - Αρχιεπισκοπής για κτήμα Προμπονά) και ποτέ πια για θέματα Πίστεως, οι σύγχρονοι πολιτικοί που υπηρετούν σαν λακέδες την Νέα Τάξη Πραγμάτων, για ένα κομμάτι ψωμί, μια θεσούλα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, ένα τίτλο, λίγη προβολή και “αναγνώριση”, ένα βέβαιο μέλλον σ’ αυτόν τον ορυμαγδό, μια προσωπική εξασφάλιση με οποιοδήποτε τίμημα.
Κι ο σύγχρονος κακόμοιρος ψηφοφόρος που ποδηγετείται από τα μέσα ενημέρωσης και τα social media και εκλέγει τους ίδιους και τους ίδιους, μασώνους και αθέους, υπερασπιστές της αρσενοκοιτίας, της ανωμαλίας, της ύβρεως του Θεού, της αμαρτίας, της εθνικής προδοσίας.
Αυτός ο ψηφοφόρος που το πρώτο κριτήριο για την πολύτιμη ψήφο του, είναι η μείωση φόρων, η αύξηση κάποιων αποδοχών, κάποιο ξεροκόμματο επιπλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, για να δείξει την προτίμησή του, να δώσει την ψήφο του, την υπογραφή του, την ίδια του την ψυχή.
Έτσι μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα το στέμμα αυτό, πετάχτηκε στις λάσπες. Ανταλλάχτηκε έναντι λίγων ψιχίων. Τριάκοντα αργυρίων.
Ο Θεός και η πατρίδα προδίδονται. Όλη η ανθρωπότητα ασελγεί νομίμως κατά κόσμον και ανόμως κατά Θεόν, έναντι της αληθινής Πίστεως αλλά και της Πατρίδος μας.
Ο μισόκαλος έχει στείλει δύο στρατεύματα που πλήττουν το κάστρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Το ένα είναι Οικουμενισμός – Παπισμός που μισεί και βεβηλώνει την αλήθεια, και το άλλο είναι ο κάθε εχθρός του Ελληνισμού (Σλάβος ή Τούρκος ή Βούλγαρος ή Εβραίος ή Αμερικάνος ή Προοδευτικός δυτικοευρωπαίος ).
Κι έτσι είπαμε ότι για χάρη μιας επίπλαστης ευζωίας ή μάλλον επιβίωσης, θα πουλήσουμε την πίστη μας, θα προδώσουμε τον Θεό μας και την πατρίδα μας.
Τι κι αν μες στους ορθοδόξους ναούς περιφέρονται ως επιδρομείς κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας οι αιρετικοί; Τι κι αν λαοφιλείς επίσκοποι, μεταλαμβάνουν αιρετικούς; Τι κι αν στο όνομα της αγάπης (όχι στην αλήθεια, τον Κύριο ή τον άνθρωπο αλλά στην αμαρτία και το κακό) επιτρέπουμε στον λύκο μα μπει στη στάνη;
Τι κι αν ο εχθρός του Έλληνα εισβάλλει κι αιχμαλωτίζει στρατιωτικούς εν καιρώ ειρήνης και οι πνευματικοί αλλά και πολιτικοί ταγοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Τι κι αν δωρίζουμε αβρόχοις ποσί, τους θησαυρούς μας όπως το όνομα της Μακεδονίας μας;
Ας είμαστε συγκαταβατικοί με τους άλλους. Για χάρη τη ειρήνης και της αγάπης. Συγκαταβατικοί με τους επίβουλους εχθρούς της Πίστης, της Πατρίδος. Συγκαταβατικοί με τον ίδιο τον αντίδικο.
Τι λόγο θα δώσουμε αύριο στο δικαστήριο της Κρίσεως;
Δικαστής ο Κύριος.
Βλέπω κατηγόρους γνώριμους. Εισαγγελείς, οι ήρωες που έδωσαν ζωή, αίμα, την ίδια τους την ύπαρξη για την πατρίδα σε κάθε εποχή, κάθε αιώνα ή χιλιετία.
Βλέπω κατηγόρους και τους Αγίους μας. Που πρόταξαν στήθη όταν κινδύνεψε η πίστη. Που έδωσαν σύνταγμα απαραβίαστο. Τους “όρους” των Οικουμενικών Συνόδων, για κάποιους ίσως που δεν ξέρουν να ερμηνεύουν τις Γραφές, το Ευαγγέλιο, καθότι δεν διέπονται από πνεύμα Θεού. Για να μην έχουμε καμία δικαιολογία.
Μα όπως το Ελληνικό Σύνταγμα έχει παραβιαστεί πολλάκις από τους έχοντες και κατέχοντες κατά το δοκούν, έτσι και το δόγμα έχει παραβιαστεί. Δεν θα έχουμε συνηγόρους στο δικαστήριο παρά μόνο κατηγόρους. Και ο διάβολος που μπορεί να υπηρετήσαμε, κι αυτός κατήγορος θα είναι.
Σε λίγες ημέρες εορτάζουμε την ημέρα της κήρυξης της επανάστασης του1821, αλλά και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την ημέρα που η Παναγιά εκδηλώνει αμόλευτη και στερεωμένη πίστη στον Κύριο, με ταπείνωση και σεμνότητα, την ημέρα που το έθνος αποφασίζει να τινάξει από τον τράχηλό του, τον ζυγό της δουλείας, και να πολεμήσει το κακό, τον ασεβή και βάρβαρο τούρκο (αρμόζει πεζό γράμμα στην αρχή της λέξεως) στηριγμένος πρώτα στον Θεό και μετά στο χρέος, το προγονικό.
Πλησιάζουμε στην ανάσταση του Κυρίου μας, αδελφοί μου.
Οι νεκροί άκουσαν τη γοερή φωνή του Δημιουργού, Ανταποκρίθηκαν στους λόγους Του. Τα μνήματα άνοιξαν και οι νεκροί αναστήθηκαν, όταν οι ζωντανοί νεκροί παρακολουθούσαν φοβισμένοι και μπερδεμένοι το μαρτύριο. Τότε όμως η φύση η άψυχη αντέδρασε. Οι πέτρες έδειξαν περισσότερη συμπόνοια στον Κύριο. Σεισμός μεγάλος εγένετο.
Ας ευχηθούμε αδελφοί μου και στην Ανάσταση του γένους μας. Όπως τότε που μια χούφτα λιονταρίσιοι Έλληνες, με λίγα όπλα αλλά με πολύ πίστη, ανέστησαν την πατρίδα. Έχυσαν το αίμα τους ανιδιοτελώς για άυλες αξίες.
Έτσι θα ακουστούν μέσα απ’ τα μνήματα οι φωνές των ηρώων και πάλι.
Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Διάκος, Φεραίος, Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Τζαβέλας, Μιαούλης, Μπότσαρης, Υψηλάντης και πολλοί άλλοι.
Θα επευφημούν, έτοιμοι να ξαναπάρουν τα όπλα και να φορέσουν την πανοπλία του Θεού.
“Έμεινε κι άλλο αίμα για να δώσουμε” αφουγκράζομαι να λεν.
Και ο Γρηγόριος ο 5ος τους θυμιάζει και τους ευλογεί.
Ας πορευτούμε αδελφοί μου με πνεύμα αυτοθυσίας, έτοιμοι να θυσιαστούμε για Θεό και πατρίδα.
Οι κερκόπορτες άνοιξαν. Μπήκαν στην Βουλή απάτριδες και άθεοι. Ή μάλλον τους βάλαμε.
Μπήκαν στις εκκλησιές αιρετικοί και βέβηλοι. Το επιτρέψαμε.
Όπως κάποτε στην Πόλη.
Ο εχθρός Τούρκος σαν λύκος πεινασμένος, καραδοκεί να μπει στη στάνη.
Οι Άγιοί μας προφήτεψαν τα μελλούμενα. Άγιος Μεθόδιος, Άγιος Ανδρέας, Άγιος Αγαθάγγελος, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, Λέοντας ο Σοφός, Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κ.α.
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Δίνουν τα σημεία των καιρών.
Ας προετοιμαστούμε εναντίον του εχθρού και των στρατευμάτων του. Του μισόκαλου και των αιρετικών, των Τούρκων, του Σιωνισμού και όποιων επιβουλεύονται ελευθερία, Πίστη, κεκτημένα, Ελληνισμό, Ορθοδοξία.
Τα όπλα μας είναι ανίκητα. Είναι η Αγία και αληθινή πίστη στον Κύριο, όπως αυτή βιώθηκε απ’ τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας. Η πίστη στο δίκαιο αίμα των ηρώων του ´21.
Ας μην αναβάλλουμε άλλο τον αγώνα.
Γιατί όπως είπε και ο Θουκυδίδης “οι καιροί ου μενετοί”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση ομιλίας του π.Νικόλαου Μανώλη με θέμα «Ο επί πώλου όνου καθεσθήναι καταδεξάμενος»

Τήν Κυριακή τῶν Βαΐων, 21 Ἀπριλίου 2019, στίς 10:30πμ, ο π.Νικόλαος Μανώλης θά κάνει ὁμιλία μέ θέμα: «Ὁ ἐπί πώλου ὄνου καθεσθῆναι καταδεξάμενος».Ἀπολυτίκιον Κυριακῆς τῶν Βαΐων Ἦχος α΄. Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲ ὁ Θεός· ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν· Ὠσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.

π.Νικόλαος Μανώλης, Η μήνυση του καθηγ. Θεοδώρου Γιάγκου κατά του προσώπου μου [ΒΙΝΤΕΟ 2018]

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης      Ἡ Ὁμιλία ἀναφέρεταιστήν ἔγκληση τοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη ἀπό τόν καθηγητή κ. Θεόδωρο Γιάγκου, δίνονται ἐξηγήσεις γιά τό λόγο πού ὁ καθηγητής ζητᾶ ἀπό τό δικαστήριο τήν παραδειγματική τιμωρία του.
Πραγματοποιήθηκε τήν Κυριακή Α΄ Λουκᾶ, 23 Σεπτεμβρίουυ 2018, στήν αἴθουσα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" τοῦ χριστιανικοῦ συλλόγου "Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής", πού βρίσκεται στή Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 183 στό 2ο ὄροφο. 

Καναπές - Κρεβάτι - Φέρετρο, Δεύτε τελευταίον ασπασμόν!

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Πέρασα σήμερα μέ τό αὐτοκίνητο ἔξω ἀπό τά κοιμητήρια τῆς Εὐαγγελίστριας στή Θεσσαλονίκη καί καθώς σταυροκοπήθηκα γιά τήν ἀνάπαυση τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν, συζήτησα πολύ ἔντονα μέσα μου τό λογισμό, πώς αὐτή εἶναι μία κατοικία, πού πρόκειται νά ἔρθω, νά μετακομίσω κάποια στιγμή. Καί πώς κανονικά μέ εὐχαρίστηση θά ἔπρεπε νά τό σκέφτομαι αὐτό, πού πάντα μέ συνέπαιρναν οἱ ἀλλαγές στή ζωή, οἱ νέες καταστάσεις. Μέ αὐτές τίς σκέψεις ἐπέστρεψα στό σπίτι καί ἀνοίγοντας τόν ὑπολογιστή, εἶδα πώς μία διαδικτυακή μου φίλη μοῦ εἶχε κοινοποιήσει αὐτό τό ἄρθρο. Ἁπλά ἐνίσχυσε τήν πεποίθησή μου καί τήν εὐχή πού εἶπα ἔξω ἀπό τά κοιμητήρια, “καί στά δικά μου”!