Χυλοπίτες με κορν μπιφ, τσένταρ και σόγια σος


γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης

Για 4 άτομα

χρόνος μαγειρέματος 15΄

Υλικά:

  • Χυλοπίτες (350 γρ.)

  • 1 κονσέρβα Κορν Μπιφ μεγάλη 
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ βούτυρο 
  • Νερό ζεστό ή ζωμός κοτόπουλο ή ζωμός μοσχάρι (100 γρ.)
  • 2 κ.γ. σόγια σος 
  • 1 γαρύφαλλο 
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μπούκοβο 
  • 1,5 lt νερό για τις χυλοπίτες
  • φρέσκο βασιλικό για στόλισμα
Μαγείρεμα:
Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (το ελαιόλαδο εμποδίζει το βούτυρο από το να μαυρίσει). Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Ρίχνουμε το κορν μπιφ σπάζοντάς το με τα δάχτυλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Προσθέτουμε το πιπέρι και το γαρύφαλλο
Την ίδια στιγμή σε αρκετό αλατισμένο νερό στην κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες στα ελάχιστα λεπτά που γράφει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμες (κάπως αλ ντέντε), τις στραγγίζουμε και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα διατηρώντας χαμηλή φωτιά και λίγο από το νερό του βρασίματος. 
Εν τω μεταξύ, στο τηγάνι με το κρέας ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία. 
Στη διάρκεια του βρασμού βάζουμε το μπούκοβο και τη σόγια
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βράζουμε 5΄ και σβήνουμε τη φωτιά ρίχνοντας το τυρί που θα λιώσει γρήγορα.
Αδειάζουμε το τηγάνι στην ζεστή κατσαρόλα με τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ακόμα. Οι χυλοπίτες θα πιουν τα υγρά. Αν θέλετε προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό πριν το σερβίρισμα για 5 λεπτά στην κατσαρόλα. 
Σερβίρουμε στολίζοντας το πιάτο με φύλλα βασιλικού.