Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης τοποθετείται για τα ανάρμοστα και υβριστικά σχόλια κατά του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της νέας δίωξής μου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, παρατηρείται μία αναστάτωση στο διαδίκτυο. Πλήθος αρθρογραφίας και σχολίων, ανωνύμων και επωνύμων, έκαναν την εμφάνισή τους. Μπροστά στο φαινόμενο αυτό θα ήθελα να τοποθετηθώ ώστε να διευκρινίσω ορισμένα θέματα.
Η αγιοπατερική και ιεροκανονική απόφασή μου να διακόψω το μνημόσυνο του επισκόπου μου στις ιερές ακολουθίες για λόγους Πίστεως και ιερατικής συνείδησης, επέφερε την αντικανονική και παράνομη απόφαση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, να κινηθεί εναντίον μου με ανυπόστατες κατηγορίες. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για έναρξη ανακριτικής διαδικασίας εις βάρος μου για τέσσερα αδικήματα: σχίσμααπείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης μου εκκλησιαστικής αρχήςσκανδαλισμό πιστώνεξύβριση και συκοφαντία. Επίσης μου επέβαλλε παρανόμως, προσωρινή απαγόρευση από κάθε ιεροτελεστία καθώς και το επιτίμιον της ακοινωνησίας. Αυτό είχε ως πρακτικό αποτέλεσμα, πολύς κόσμος που αναπαύεται στο πετραχείλι μου, να μην έχει τη δυνατότητα να εξομολογηθεί αυτήν την Μεγάλη Σαρακοστή στον πνευματικό του πατέρα. Αυτό από μόνο του έφερε μεγάλη αναστάτωση.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου, όπως έκανα και κατά το παρελθόν με ειδική ανακοίνωση στο διαδίκτυο (Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης για τα υβριστικά και τα ανάρμοστα σχόλια), και να σταθώ απέναντι καταδικάζοντας κάθε σχολιασμό ανάρμοστο, υβριστικό, ειρωνικό και απρεπή προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.
Ο σκοπός της αντιαιρετικής μου δράσης κατά του Μητροπολίτου μου και η αντιπαράθεση μαζί του είναι θεσμική και δεν έχει να κάνει με τον ίδιο σαν φυσικό πρόσωπο. Τον καταγγέλω για τις οικουμενιστικές και αιρετίζουζες διδαχές και δράσεις που επιτελεί ως ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας αλλά για τίποτε προσωπικό που έχει να κάνει με τη ζωή του. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική του ζωή και δεν ασχολούμαι με αυτήν. Το ότι όμως έχει παραδώσει την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στην παναίρεση του Οικουμενισμού, αυτό δεν το ανέχομαι και σε αυτό αντιδρώ με την διακοπή της μνημονεύσεώς του. Αντιπαρατίθεμαι μεταχειριζόμενος επιχειρήματα θεολογικά και εκκλησιαστικά με ευπρέπεια και σεβασμό προς το πρόσωπό του.
Χαίρομαι για όσους φίλους εκ του διαδικτύου αντιδρούν στις μητροπολιτικές αδικίες μιμούμενοι τον τρόπο μου, επιδεικνύοντας σοβαρή και ευπρεπή συμπεριφορά στην υποστήριξη και συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου. Θλίβομαι όμως όταν ορισμένοι θερμοκέφαλοι από αγανάκτηση ή και από προβακατόρικη διάθεση, ολισθαίνουν σε ύβρεις και συκοφαντίες. Είμαι αναγκασμένος αυτά για μια ακόμα φορά να τα καταδικάσω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…