Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προς τον μητροπ. Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, ''Και οι πέτρες θα δακρύσουν μπρος την αδικία''


Κατήχησις Ιστολόγιο: Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση την ακόλουθη επιστολή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης
κ. Άνθιμο
Παναγιώτατε,
εν οδύνη και στεναγμοίς πληροφορηθήκαμε τις απειλητικές επιστολές που απευθύνατε στους σεβαστούς και λίαν αγαπητούς σε εμάς πατέρες, επόμενους τοις Αγίοις πατράσι, π. Θεόδωρον Ζήση και π. Νικόλαον Μανώλη. Και ετολμήσαμε εμείς οι ελάχιστοι των ελαχίστων, οι χοϊκοί και ανάξιοι, αυτή την ύστατη στιγμή που η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, να υψώσουμε τη φωνή μας γιατί αν δεν το κάνουμε και οι πέτρες θα δακρύσουν και θα κράξουν μη αντέχοντας την προϊούσα αδικία που συντελείται σε βάρος των προειρημένων πατέρων.

Άγιε Δέσποτα, είκοσι συναπτά και πλέον έτη εγαλουχηθήκαμε με τα νάματα της πατερικής διδασκαλίας και της ορθόδοξης παράδοσης που μας μεταλαμπάδευσε αόκνως ο γνήσιος εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού π. Θεόδωρος. Αυτήν την Εκκλησία την οποία ετίμησε ακραιφνώς πάνω από μισό αιώνα με τις διδασκαλίες του, τα συγγράμματά του, την ολοκάθαρη βιωτή του, αλλά και μέσα από το Ιερό Θυσιαστήριο ως ακούραστος στρατηλάτης του Χριστού. Και τι εισπράττει Παναγιώτατε από εσάς αλλά και την πλειονότητα της εκκλησιαστικής ηγεσίας όσοι και όσοι εκτρέφετε το αδηφάγο τέρας του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητώντας τίνα καταπίη; Αντί του μάννα χολή, αντί του ύδατος όξος!
Εμείς Παναγιώτατε, φρονούμε πως ο π. Θεόδωρος είναι σήμερα ο απόλυτος εκφραστής της του Χριστού Αλήθειας. Μιας Αλήθειας για την οποία ο Θεός Λόγος εσαρκώθη για να μας δείξει την σώζουσα οδό, τη στενή και τεθλιμμένη, και που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη μας. Γι’ αυτήν την Αλήθεια πολεμούνται σήμερα ο π. Θεόδωρος και ο π. Νικόλαος όπως πολεμήθηκαν τόσοι και τόσοι Άγιοι στην εκκλησιαστική μας ιστορία. Γι’ αυτήν την Αλήθεια έπαθε ο Χριστός επί του Σταυρού και όποιος δεν είναι με αυτή δεν σώζεται, αλλά βρίσκεται σε αίρεση και πλάνη.
Αποκηρύξτε Παναγιώτατε την αίρεση του Παπισμού, την πλάνη του Προτεσταντισμού και των άλλων παραφυάδων αλλά κυρίως την Παναίρεση του Οικουμενισμού και τότε θα πέσουμε να σας προσκυνήσουμε γονυπετείς. Και τότε θα ευφραινόμαστε κι εμείς βλέποντας το όνομα σας δίπλα στα ονόματα των μεγάλων ομολογητών της πίστεώς μας. Συστρατευθείτε με τον π. Θεόδωρο, έστω και την ύστατη στιγμή, μη γίνεσθε εχθρός της Αλήθειας γιατί δεν αργεί η στιγμή που θα βρεθείτε και οι δυο σας μπροστά στον ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ. Και τότε δυστυχώς έναν από τους δύο θα πρέπει ο Κύριος να αποστραφεί.
Αναλογισθείτε εσείς ποιόν… 
Με βαθύ σεβασμό,
οι κατά σάρκα αδελφές
Αναστασία και Ευστρατία Κοσπαντσίδου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/12/2016

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένοχος για Σχίσμα ο π. Νικόλαος Μανώλης - Παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ὁμόφωνα τὸ καταγέλαστο ἐπισκοπικὸ δικαστήριο τῆς μοχθηρᾶς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπεφάσισε πὼς ὁ γράφων, π. Νικόλαος Μανώλης, εἶναι ἔνοχος γιὰ τὰ ἀδικήματα τοῦ σχίσματος, τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνηση τῆς προϊσταμένης του ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν, τῆς ἐξύβρισης καὶ τῆς συκοφαντίας.

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας στο συλλαλητήριο μας [ΒΙΝΤΕΟ] - Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.  Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...