Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προς τον μητροπ. Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, ''Και οι πέτρες θα δακρύσουν μπρος την αδικία''


Κατήχησις Ιστολόγιο: Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση την ακόλουθη επιστολή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης
κ. Άνθιμο
Παναγιώτατε,
εν οδύνη και στεναγμοίς πληροφορηθήκαμε τις απειλητικές επιστολές που απευθύνατε στους σεβαστούς και λίαν αγαπητούς σε εμάς πατέρες, επόμενους τοις Αγίοις πατράσι, π. Θεόδωρον Ζήση και π. Νικόλαον Μανώλη. Και ετολμήσαμε εμείς οι ελάχιστοι των ελαχίστων, οι χοϊκοί και ανάξιοι, αυτή την ύστατη στιγμή που η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, να υψώσουμε τη φωνή μας γιατί αν δεν το κάνουμε και οι πέτρες θα δακρύσουν και θα κράξουν μη αντέχοντας την προϊούσα αδικία που συντελείται σε βάρος των προειρημένων πατέρων.

Άγιε Δέσποτα, είκοσι συναπτά και πλέον έτη εγαλουχηθήκαμε με τα νάματα της πατερικής διδασκαλίας και της ορθόδοξης παράδοσης που μας μεταλαμπάδευσε αόκνως ο γνήσιος εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού π. Θεόδωρος. Αυτήν την Εκκλησία την οποία ετίμησε ακραιφνώς πάνω από μισό αιώνα με τις διδασκαλίες του, τα συγγράμματά του, την ολοκάθαρη βιωτή του, αλλά και μέσα από το Ιερό Θυσιαστήριο ως ακούραστος στρατηλάτης του Χριστού. Και τι εισπράττει Παναγιώτατε από εσάς αλλά και την πλειονότητα της εκκλησιαστικής ηγεσίας όσοι και όσοι εκτρέφετε το αδηφάγο τέρας του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητώντας τίνα καταπίη; Αντί του μάννα χολή, αντί του ύδατος όξος!
Εμείς Παναγιώτατε, φρονούμε πως ο π. Θεόδωρος είναι σήμερα ο απόλυτος εκφραστής της του Χριστού Αλήθειας. Μιας Αλήθειας για την οποία ο Θεός Λόγος εσαρκώθη για να μας δείξει την σώζουσα οδό, τη στενή και τεθλιμμένη, και που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη μας. Γι’ αυτήν την Αλήθεια πολεμούνται σήμερα ο π. Θεόδωρος και ο π. Νικόλαος όπως πολεμήθηκαν τόσοι και τόσοι Άγιοι στην εκκλησιαστική μας ιστορία. Γι’ αυτήν την Αλήθεια έπαθε ο Χριστός επί του Σταυρού και όποιος δεν είναι με αυτή δεν σώζεται, αλλά βρίσκεται σε αίρεση και πλάνη.
Αποκηρύξτε Παναγιώτατε την αίρεση του Παπισμού, την πλάνη του Προτεσταντισμού και των άλλων παραφυάδων αλλά κυρίως την Παναίρεση του Οικουμενισμού και τότε θα πέσουμε να σας προσκυνήσουμε γονυπετείς. Και τότε θα ευφραινόμαστε κι εμείς βλέποντας το όνομα σας δίπλα στα ονόματα των μεγάλων ομολογητών της πίστεώς μας. Συστρατευθείτε με τον π. Θεόδωρο, έστω και την ύστατη στιγμή, μη γίνεσθε εχθρός της Αλήθειας γιατί δεν αργεί η στιγμή που θα βρεθείτε και οι δυο σας μπροστά στον ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ. Και τότε δυστυχώς έναν από τους δύο θα πρέπει ο Κύριος να αποστραφεί.
Αναλογισθείτε εσείς ποιόν… 
Με βαθύ σεβασμό,
οι κατά σάρκα αδελφές
Αναστασία και Ευστρατία Κοσπαντσίδου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/12/2016

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Γιατί οι ποιμένες ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Για ποιο λόγο οι ποιμένες της Εκκλησίας ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (13-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: