Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ορθόδοξος Τύπος για τον π. Νικόλαο Μανώλη - ''Σύγχρονος ομολογητής, ηρωικός κληρικός''

Ορθόδοξος οµολογιακός λόγος ηρωικού κληρικού
ΕΝΑΣ από τους σύγχρονους οµολογητές κληρικούς µας είναι και ο π. Νικόλαος Μανώλης, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δίνει µάχες για την προάσπιση της Ορθοδοξίας από την παναίρεση του Οικουµενισµού.Παραθέτουµε ένα απόσπασµα από οµιλία του:
«Μία είναι η αλήθεια· µία είναι η Πίστη· η Ορθόδοξη. Ο ∆ιάβολος θέλει να πλανέψει τον κόσµο όλο. ∆υστυχώς, έχει παρασύρει στην κόλαση τους Οικουµενιστές, τους έχει δεµένους χειροπόδαρα, έχουν πιαστεί στην παγίδα και προσπαθεί τώρα µέ αυτούς ως δολώµατα, να παρασύρει όλους τους Χριστιανούς...
Ο ∆ιάβολος βρήκε τον τροπο µέ τον Οικουµενισµό να πάρει τους ανθρώπους στην Κόλαση. Θα αντισταθούµε. Θα στηλώσουµε τα πόδια µας µέ πείσµα -εδώ χρειάζεται το ιερό πείσµα κι ας µας πούνε εγωϊστές! Να µην παρασυρθούµε από τη φωνή των σειρήνων της Ν. Εποχής και των Οικουµενιστών. ∆εν θα χαθούµε αν είµαστε ενωµένοι, κι αν είµαστε υπάκουοι στα λόγια των Πατέρων.
Σας έµαθα εφέτος να ανοίγετε τον Συναξαριστή. Ότι σας λέγουν έξω από τα βιώµατα των Πατέρων· ότι δεν υπάρχει στην Παράδοση της Εκκλησίας µας, µή το δεχθείτε. Θα δεχόµαστε µόνο τα λόγια των Αγίων Πατέρων.Μπορεί στο µέλλον να µή έχουµε ιερείς Ορθοδόξους να µας διδάξουν. Μπορεί να καταφέρουν και να µας κλείσουν το στόμα των ιερέων. Να φωνάζουν, όµως, τα γονίδια που έχετε µέσα σας· να διαλαλούν και να αντιλαλούν τον ορθόδοξο λόγο».
Όντως φοβερές οι επισηµάνσεις του π. Νικολάου Μανώλη! Ας ευχηθούµε ο Θεός να τον στηρίζει και να ενδυναµώνει το οµολογιακό του φρόνηµα!
Ορθόδοξος Τύπος, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 2120

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Γιατί οι ποιμένες ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Για ποιο λόγο οι ποιμένες της Εκκλησίας ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (13-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: