Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιός θα απαντήσει στον π. Νικόλαο Μανώλη για την επιστολή του στον Πρωθυπουργό; Ο κ.Τσίπρας ή ο κ.Άνθιμος;

    
    Ως γνωστόν ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος της ποιμαντικής και πνευματικής του ιδιότητος. Ως γνήσιος συνεχιστής της αγιοπατερικής παράδοσης, για ακόμα μια φορά ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους ισχυρούς της εξουσίας. Έπραξε το αυτονόητο, το εύλογο. 
    Με την ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, τον προειδοποιεί για τα δεινά που θα επιφέρει στο άμεσο μέλλον στην πατρίδα μας, το επαίσχυντο και νεοεποχίτικο νομοσχέδιο για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» στα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, παραμονές των Χριστουγέννων, από την Βουλή των Ελλήνων. Την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
    Ποιος νομίζετε πως θα απαντήσει στην επιστολή αυτή; Μήπως το πρωθυπουργικό γραφείο, το μέγαρο Μαξίμου ή κάποιος άλλος από τον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα; ΛΑΘΟΣ
    Το ιστολόγιό μας έχει ρεπορτάζ πως ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να απαντήσει. Θα στείλει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μητροπολιτικό γράμμα επίπληξης στον πατέρα Νικόλαο για την πρωτοβουλία του αυτή και για το ύφος της επιστολής του προς τον Πρωθυπουργό. 
    Είναι αποδεδειγμένο πως στην ατζέντα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο πατέρας Νικόλαος, αποτελεί θέμα που λαμβάνει επείγουσα προτεραιότητα. Είναι κοινό μυστικό πως θεωρείται το μαύρο πρόβατο. Δεν ενδιαφέρει τους μητροπολιτικούς το τι λέει, αν είναι ωφέλιμο, ορθόδοξο, επίκαιρο, ξινό, γλυκό, πικρό ή άγριο. Ότι και να πει ή να κάνει, αμέσως στοχοποιείται. Πιστεύουμε μάλιστα πως όχι τόσο από τον ίδιο τον Παναγιώτατο, που δοκιμάζεται από την επιβαρυμένη λόγω γήρατος υγεία του, αλλά από το ιντρικαδόρικο περιβάλλον του. 
    Δεν το κρύβουμε πως η έκπληξή μας θα είναι μεγάλη μπροστά στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ. Δεν περνάει από το μυαλό μας πως θα γίνει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος του δηλωμένου αθέου κ. Τσίπρα. Αν δεχτεί επιστολή από τον Μητροπολίτη του ο πατέρας Νικόλαος, περιμένουμε να είναι συγχαρητήριο γράμμα ή επιστολή προς έπαινο. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε άλλη μια αδικία προς το πρόσωπο του πατρός Νικολάου. 
    Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, ήδη τάραξε και έπληξε τη θρησκευτική συνείδηση του πιστού λαού. Ο πατήρ Νικόλαος, απλά απέστειλε μια επιστολής ανησυχίας και έντονου προβληματισμού, χωρίς να υβρίζει πρόσωπα, εκφράζοντας κατ ουσίαν όλη την Εκκλησία. Ανησυχούμε πως μια τέτοια άτοπη μητροπολιτική ενέργεια θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-κτλ.) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-Το αδελφικό μίσος) [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (28-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: