Ποιός θα απαντήσει στον π. Νικόλαο Μανώλη για την επιστολή του στον Πρωθυπουργό; Ο κ.Τσίπρας ή ο κ.Άνθιμος;

    
    Ως γνωστόν ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος της ποιμαντικής και πνευματικής του ιδιότητος. Ως γνήσιος συνεχιστής της αγιοπατερικής παράδοσης, για ακόμα μια φορά ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους ισχυρούς της εξουσίας. Έπραξε το αυτονόητο, το εύλογο. 
    Με την ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, τον προειδοποιεί για τα δεινά που θα επιφέρει στο άμεσο μέλλον στην πατρίδα μας, το επαίσχυντο και νεοεποχίτικο νομοσχέδιο για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» στα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, παραμονές των Χριστουγέννων, από την Βουλή των Ελλήνων. Την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
    Ποιος νομίζετε πως θα απαντήσει στην επιστολή αυτή; Μήπως το πρωθυπουργικό γραφείο, το μέγαρο Μαξίμου ή κάποιος άλλος από τον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα; ΛΑΘΟΣ
    Το ιστολόγιό μας έχει ρεπορτάζ πως ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να απαντήσει. Θα στείλει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μητροπολιτικό γράμμα επίπληξης στον πατέρα Νικόλαο για την πρωτοβουλία του αυτή και για το ύφος της επιστολής του προς τον Πρωθυπουργό. 
    Είναι αποδεδειγμένο πως στην ατζέντα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο πατέρας Νικόλαος, αποτελεί θέμα που λαμβάνει επείγουσα προτεραιότητα. Είναι κοινό μυστικό πως θεωρείται το μαύρο πρόβατο. Δεν ενδιαφέρει τους μητροπολιτικούς το τι λέει, αν είναι ωφέλιμο, ορθόδοξο, επίκαιρο, ξινό, γλυκό, πικρό ή άγριο. Ότι και να πει ή να κάνει, αμέσως στοχοποιείται. Πιστεύουμε μάλιστα πως όχι τόσο από τον ίδιο τον Παναγιώτατο, που δοκιμάζεται από την επιβαρυμένη λόγω γήρατος υγεία του, αλλά από το ιντρικαδόρικο περιβάλλον του. 
    Δεν το κρύβουμε πως η έκπληξή μας θα είναι μεγάλη μπροστά στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ. Δεν περνάει από το μυαλό μας πως θα γίνει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος του δηλωμένου αθέου κ. Τσίπρα. Αν δεχτεί επιστολή από τον Μητροπολίτη του ο πατέρας Νικόλαος, περιμένουμε να είναι συγχαρητήριο γράμμα ή επιστολή προς έπαινο. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε άλλη μια αδικία προς το πρόσωπο του πατρός Νικολάου. 
    Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, ήδη τάραξε και έπληξε τη θρησκευτική συνείδηση του πιστού λαού. Ο πατήρ Νικόλαος, απλά απέστειλε μια επιστολής ανησυχίας και έντονου προβληματισμού, χωρίς να υβρίζει πρόσωπα, εκφράζοντας κατ ουσίαν όλη την Εκκλησία. Ανησυχούμε πως μια τέτοια άτοπη μητροπολιτική ενέργεια θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής.
πηγή