Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αν θέλουμε να εποικοδομηθούμε στην αγία οικοδομή του Χριστού!» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Κυριακή Η' Λουκά, ανάλυση αποστολικής περικοπής (ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015)

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Κυριακή Η' Λουκά, ανάλυση αποστολικής περικοπής (mp3-2015).png
Θέματα ανάρτησης: Η επιστολή του Αγίου Αποστόλου Παύλου προς Εφεσίους, δείχνει τον τρόπο για να ειρηνεύσει ο κόσμος, Πώς θα εποικοδομηθούμε στην αγία οικοδομή του Χριστού;
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Η αποστολική περικοπή της ημέρας αυτής, προέρχεται από την προς Εφεσίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Η επιστολή αυτή γράφτηκε ενώ ο Απόστολος Παύλος ήταν φυλακισμένος στη Ρώμη. Ανάμεσα στις άλλες επιστολές της αιχμαλωσίας έστειλε και αυτή την εγκύκλιο επιστολή προς τους Εφεσίους, η οποία δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, αλλά προς όλες τις Εκκλησίες της Μικράς Ασίας.
Ο π. Θεόδωρος, κάνει μια σύντομη αναφορά στην αποστολική περικοπή και στη συνέχεια ομιλεί για την επικαιρότητα σε σχέση με τα διδάγματα της περικοπής.
Απευθυνόμενος ο Απόστολος Παύλος, προς τους Εφεσίους, και όλους τους χριστιανούς της Μ. Ασίας, τους λέγει ότι πριν ως ειδωλολάτρες ήταν χωρίς Χριστό, άθεοι, ξένοι προς τις Διαθήκες, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Και ενώ πρώτα ήταν μακρυά Του, τώρα που βαπτίστηκαν πλησίασαν κοντά στον Χριστό.
Τους λέγει ότι ο Χριστός, είναι η ειρήνη. Είναι αυτός ο οποίος από τους δύο λαούς έχτισε έναν καινούργιο άνθρωπο, δηλαδή από τους Εβραίους και από τους ειδωλολάτρες, και ειρήνευσε τον κόσμο. Επάνω στον Σταυρό, σκότωσε την έχθρα.
Τους λέγει ότι τώρα που είναι Χριστιανοί, είναι συμπολίτες με τους Αγίους και συγγενείς με τον Θεό, γιατί έγιναν μια οικοδομή επί των θεμελίων των Αποστόλων, με ακρογωνιαίο τον Ιησού Χριστό.
Στους τότε χριστιανούς ο Απόστολος Παύλος μπορούσε να λέει ότι είναι πέτρες και αυτοί στην αγία οικοδομή του Χριστού. Σήμερα μπορούμε να το πούμε αυτό, που ζούμε μέσα στην καλοπέραση, που έχουμε απομακρυνθεί από τον Θεό, που νομιμοποιείται η αμαρτία, σιωπούσης της Εκκλησίας;
Και διερωτάται ο σεβαστός πατήρ, πώς γίνεται να έχουμε σχέση με τους Αγίους μας, όπως με τον Τίμιο Πρόδρομο, που αποκεφαλίστηκε επειδή ήλεγξε τον Ηρώδη για μοιχεία; Και μάλιστα για φυσική σχέση, όχι για παρά φύσιν. Γιατί δεν αντιδρά η επίσημη Εκκλησία στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων; Αυτό δεν επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας μας;
Αναφέρεται επίσης στην καταστροφική δράση του Ισλάμ. Εδώ βέβαια βλέπουμε τις συνέπειες της αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης. Η Δύση αρνήθηκε το Ευαγγέλιο, αρνήθηκε την ειρήνη του Χριστού και κυριαρχεί το μίσος, η κακία, η εκδίκηση. Αν θέλουμε να είμαστε μια χριστιανική πολιτεία, ειρηνική πολιτεία και να εποικοδομηθούμε στην αγία οικοδομή του Χριστού, ας προσπαθήσουμε να αγιάσουμε τον εαυτό μας.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Κυριακή Η' Λουκά, ανάλυση αποστολικής περικοπής [mp3- 2015]

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Εκφ. 15/11/2015 Μέγεθος: 21,4MB- Διάρκεια: 00:23:22 (15/11/2015) http://impantokratoros.gr/7C67502D.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένοχος για Σχίσμα ο π. Νικόλαος Μανώλης - Παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ὁμόφωνα τὸ καταγέλαστο ἐπισκοπικὸ δικαστήριο τῆς μοχθηρᾶς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπεφάσισε πὼς ὁ γράφων, π. Νικόλαος Μανώλης, εἶναι ἔνοχος γιὰ τὰ ἀδικήματα τοῦ σχίσματος, τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνηση τῆς προϊσταμένης του ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν, τῆς ἐξύβρισης καὶ τῆς συκοφαντίας.

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας στο συλλαλητήριο μας [ΒΙΝΤΕΟ] - Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.  Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...