Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αλήθεια αυτά μου δηλώνει ο Δεσπότης;» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου (mp3-2015).jpg
Θέματα ανάρτησης: Η αγάπη του Αγίου Δημητρίου για την πόλη του και τους Θεσσαλονικείς, Θαυμαστή διήγηση για τη θεραπεία του παράλυτου έπαρχου Μαριανού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, αποτελεί Κήρυγμα του π. Θεοδώρου, στη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, το οποίο εξεφώνησε από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Παραμυθίας Ανύδρου, όπου ελειτούργησε την ημέρα της εορτής του.
Μας θυμίζει αρχικά ένα πολιουχικό θαύμα του Αγίου Δημητρίου, ένα θαύμα σχετικό με τον κίνδυνο καταστροφής της πόλης από τις επιδρομές των εχθρών. Από τη διήγηση αυτή προκύπτει η μεγάλη αγάπη του Αγίου για την πατρίδα του.
Στη συνέχεια από την ίδια συλλογή «Διηγήσεις περί θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου», του Αγίου Ιωάννου Επισκόπου Θεσσαλονίκης, μας παρουσιάζει ένα από τα θαύματα θεραπείας που έκανε ο Άγιος, όπου βλέπουμε την παραπλάνηση του διαβόλου, μαθαίνουμε τον λόγο που επιτρέπει ο Θεός ασθένειες και δοκιμασίες, και πως τελικά μεσολάβησε ο Άγιος Δημήτριος για τη θεραπεία του έπαρχου Μαριανού.
Κλείνει το Κήρυγμά του ο σεβαστός πατήρ, προτρέποντάς μας να παρακαλούμε τον Άγιο Δημήτριο να μας δίνει την βοήθειά του, την ευλογία του και τις ευχές του. Να τον παρακαλούμε επίσης να μας φωτίσει όλους ο φιλόπατρις και σωσίπολις Άγιος Δημήτριος, ώστε να μη φτάσουμε σε ηθική και πνευματική  παρακμή και δεν μπορεί να αρνηθεί να μας εγκαταλείψει. Αμήν.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου [mp3- 2015]

Κήρυγμα π. Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ησυχ. Αγίου Γεωργίου Ανύδρου - Εκφων. (26/10/2015) Ηχητικό αρχείο MP3 - Διάρκεια 00:20:35- Μέγεθ18ος ,8MB (26/10/2015) http://impantokratoros.gr/B9A9B4A6.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…