«Τρελάθηκαν όλοι τους;» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα (Video - 2015).jpg
Θέματα ανάρτησης:  Η Ανταρκτική κερδίζει περισσότερο πάγο απ’ όσο χάνει.  Ιερά τρισάγια και συμπροσευχές με Μουσουλμάνους στη Λέσβο, για τα θύματα της Συρίας.  Παραχώρηση από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εγκαινιασμένου Ορθοδόξου Ιερού Ναού στην Πάτμο.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί σχολιασμό του π. Θεόδωρου Ζήση για τη  δυσάρεστη εκκλησιαστική επικαιρότητα των ημερών μας.
Αρχικά ομιλεί ο π. Θεόδωρος για την νέα ανατρεπτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA σχετικά με την Ανταρκτική, η οποία κερδίζει περισσότερο πάγο απ’ όσο χάνει.  Υποστηρίζει ότι σκοπίμως προβάλλονται  τέτοια θέματα, για να εισαχθεί εύκολα η αθεΐα στην καθημερινότητά μας.  
Συνεχίζει κάνοντας αναφορά στους δύο Επισκόπους Λέσβου, Μυτιλήνης και Μηθύμνης, οι οποίοι τέλεσαν ιερό τρισάγιο μαζί με Μουσουλμάνους, συμπροσευχόμενοι για τα θύματα της Συρίας.
Τελειώνοντας ο σεβαστός πατέρας Θεόδωρος, μας ενημερώνει σχετικά με το λυπηρό γεγονός της παραχώρησης στους Παπικούς, Ορθοδόξου καθαγιασμένου Ιερού Ναού της Πάτμου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για την έντονη αντίδραση του πιστού λαού του νησιού.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα [ΒΙΝΤΕΟ-2015]
Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής  Α.Π.Θ. Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2015 (17/11/2015) http://impantokratoros.gr/9D6E9ABF.el.aspx