Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Τρελάθηκαν όλοι τους;» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα (Video - 2015).jpg
Θέματα ανάρτησης:  Η Ανταρκτική κερδίζει περισσότερο πάγο απ’ όσο χάνει.  Ιερά τρισάγια και συμπροσευχές με Μουσουλμάνους στη Λέσβο, για τα θύματα της Συρίας.  Παραχώρηση από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εγκαινιασμένου Ορθοδόξου Ιερού Ναού στην Πάτμο.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί σχολιασμό του π. Θεόδωρου Ζήση για τη  δυσάρεστη εκκλησιαστική επικαιρότητα των ημερών μας.
Αρχικά ομιλεί ο π. Θεόδωρος για την νέα ανατρεπτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA σχετικά με την Ανταρκτική, η οποία κερδίζει περισσότερο πάγο απ’ όσο χάνει.  Υποστηρίζει ότι σκοπίμως προβάλλονται  τέτοια θέματα, για να εισαχθεί εύκολα η αθεΐα στην καθημερινότητά μας.  
Συνεχίζει κάνοντας αναφορά στους δύο Επισκόπους Λέσβου, Μυτιλήνης και Μηθύμνης, οι οποίοι τέλεσαν ιερό τρισάγιο μαζί με Μουσουλμάνους, συμπροσευχόμενοι για τα θύματα της Συρίας.
Τελειώνοντας ο σεβαστός πατέρας Θεόδωρος, μας ενημερώνει σχετικά με το λυπηρό γεγονός της παραχώρησης στους Παπικούς, Ορθοδόξου καθαγιασμένου Ιερού Ναού της Πάτμου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για την έντονη αντίδραση του πιστού λαού του νησιού.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Σχόλια στην επικαιρότητα [ΒΙΝΤΕΟ-2015]
Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής  Α.Π.Θ. Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2015 (17/11/2015) http://impantokratoros.gr/9D6E9ABF.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-κτλ.) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-Το αδελφικό μίσος) [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (28-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: