«Αποτελέσματα της τελευταίας προσυνοδικής διάσκεψης» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' (video-2015).jpg
Θέματα ανάρτησης: Παρουσίαση των υπολοίπων θεμάτων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, Πρώτη φορά η προετοιμασία Συνόδου διαρκεί δεκαετίες, Παρατηρήσεις και κρίσεις του Γέροντος Περγάμου, Ρεπορτάζ από την τελευταία προσυνοδική διάσκεψη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το βίντεο που ακολουθεί, είναι το Γ’ μέρος σειράς ομιλιών του π. Θεοδώρου Ζήση, περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Στο Α’ μέρος μας μίλησε γενικά για την προετοιμασία της. Στο Β’ μέρος μας παρουσίασε τα μισά θέματα της εισήγησης του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, ουσιαστικά της ενημέρωσης που έκανε στους Αρχιερείς του Θρόνου, ανάμεσα στους οποίους υπολογίζει το Πατριαρχείο και τους δικούς μας Μητροπολίτες, των Νέων Χωρών.
Στο σημερινό βίντεο, μας παρουσιάζει τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου κάνοντας και κάποια σχόλια. Ενημερωνόμαστε από απολύτως έγκυρη πηγή, καθώς ο Μητροπολίτης Περγάμου, είναι Πρόεδρος των προσυνοδικών διασκέψεων.
Σημειωτέον ότι η τελευταία προσυνοδική διάσκεψη, η πέμπτη κατά σειρά, τελείωσε. Απομένουν κάποιες συναντήσεις των προκαθημένων και μία ειδική επιτροπή. Επομένως αν όλα πάνε όπως τα έχουν προγραμματίσει, η Σύνοδος θα συνέλθει τον ερχόμενο Μάιο, στην Κωνσταντινούπολη, την ημέρα της Πεντηκοστής, τον ερχόμενο Μάιο.
Η Σύνοδος, από τα φαινόμενα δεν εμπνέει πολλές ελπίδες για καλή έκβαση και καλές αποφάσεις. Ήδη όσα συμβαίνουν είναι «κακά μαντάτα».
Ας δώσουμε την προσοχή μας στην παρουσίαση των υπόλοιπων θεμάτων, στις εκτιμήσεις και κρίσεις που κάνει ο Μητροπολίτης Περγάμου, καθώς και στα πολύ σημαντικά στοιχεία, προβλήματα και αποτελέσματα για τα οποία ο περισσότερος κόσμος έχει άγνοια.
Τέλος, ο σεβαστός π. Θεόδωρος, μας παρουσιάζει τα επίσης απολύτως έγκυρα στοιχεία από το ρεπορτάζ του κ. Γεωργίου Παπαθανασόπουλου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία προσυνοδική διάσκεψη.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' [ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 (31/10/2015) http://impantokratoros.gr/B4343F9B.el.aspx