Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αποτελέσματα της τελευταίας προσυνοδικής διάσκεψης» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' (video-2015).jpg
Θέματα ανάρτησης: Παρουσίαση των υπολοίπων θεμάτων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, Πρώτη φορά η προετοιμασία Συνόδου διαρκεί δεκαετίες, Παρατηρήσεις και κρίσεις του Γέροντος Περγάμου, Ρεπορτάζ από την τελευταία προσυνοδική διάσκεψη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το βίντεο που ακολουθεί, είναι το Γ’ μέρος σειράς ομιλιών του π. Θεοδώρου Ζήση, περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Στο Α’ μέρος μας μίλησε γενικά για την προετοιμασία της. Στο Β’ μέρος μας παρουσίασε τα μισά θέματα της εισήγησης του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, ουσιαστικά της ενημέρωσης που έκανε στους Αρχιερείς του Θρόνου, ανάμεσα στους οποίους υπολογίζει το Πατριαρχείο και τους δικούς μας Μητροπολίτες, των Νέων Χωρών.
Στο σημερινό βίντεο, μας παρουσιάζει τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου κάνοντας και κάποια σχόλια. Ενημερωνόμαστε από απολύτως έγκυρη πηγή, καθώς ο Μητροπολίτης Περγάμου, είναι Πρόεδρος των προσυνοδικών διασκέψεων.
Σημειωτέον ότι η τελευταία προσυνοδική διάσκεψη, η πέμπτη κατά σειρά, τελείωσε. Απομένουν κάποιες συναντήσεις των προκαθημένων και μία ειδική επιτροπή. Επομένως αν όλα πάνε όπως τα έχουν προγραμματίσει, η Σύνοδος θα συνέλθει τον ερχόμενο Μάιο, στην Κωνσταντινούπολη, την ημέρα της Πεντηκοστής, τον ερχόμενο Μάιο.
Η Σύνοδος, από τα φαινόμενα δεν εμπνέει πολλές ελπίδες για καλή έκβαση και καλές αποφάσεις. Ήδη όσα συμβαίνουν είναι «κακά μαντάτα».
Ας δώσουμε την προσοχή μας στην παρουσίαση των υπόλοιπων θεμάτων, στις εκτιμήσεις και κρίσεις που κάνει ο Μητροπολίτης Περγάμου, καθώς και στα πολύ σημαντικά στοιχεία, προβλήματα και αποτελέσματα για τα οποία ο περισσότερος κόσμος έχει άγνοια.
Τέλος, ο σεβαστός π. Θεόδωρος, μας παρουσιάζει τα επίσης απολύτως έγκυρα στοιχεία από το ρεπορτάζ του κ. Γεωργίου Παπαθανασόπουλου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία προσυνοδική διάσκεψη.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου μέρος Γ' [ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 (31/10/2015) http://impantokratoros.gr/B4343F9B.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…