Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γέροντάς μου σήμερα εορτάζει 36 χρόνια ηγουμενίας, να τα χιλιάσει!!!

        Ο άγιος Αρτέμιος, που εορτάζει σήμερα (20 Οκτωβρίου), έδωσε την Χάρη του πολυτρόπως στην Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους. Αυτός είναι που μετέφερε στη Μονή τον πολύτιμο θησαυρό του ιερού λειψάνου του πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Αυτός όμως επίσης ανέδειξε στις ημέρες μας για την Μονή τον γίγαντα των γερόντων.
        Το Σωτήριον Έτος 1979, στις 20 Οκτωβρίου, ενθρονίστηκε ηγούμενος του μοναστηρού, ο πανοσολογιώτατος αρχιμανδρίτης γέρων Αγάθων, μοναδικό φωτεινό μέγεθος της Ορθοδοξίας και ακατανίκητος υπέρμαχός της.
        Ταπεινά εύχομαι προς τον Κύριο, να δίνει υγεία και απλόχερες ευλογίες στον πολύτιμο αδάμαντα της Εκκλησίας που με το σθένος της ψυχής του χάραξε βαθιά τους τρόπους της θεώσεως, στο σύγχρονο, αλλοτριωμένο από τον Οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση, σώμα της Εκκλησίας.
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, του γέροντος Αγάθωνος!

Αναδημοσιεύουμε την παρούσα σπάνια, επετειακή, ενθρονιστήρια Ομιλία του γέροντος Αγάθωνος:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…