Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γέροντάς μου σήμερα εορτάζει 36 χρόνια ηγουμενίας, να τα χιλιάσει!!!

        Ο άγιος Αρτέμιος, που εορτάζει σήμερα (20 Οκτωβρίου), έδωσε την Χάρη του πολυτρόπως στην Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους. Αυτός είναι που μετέφερε στη Μονή τον πολύτιμο θησαυρό του ιερού λειψάνου του πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Αυτός όμως επίσης ανέδειξε στις ημέρες μας για την Μονή τον γίγαντα των γερόντων.
        Το Σωτήριον Έτος 1979, στις 20 Οκτωβρίου, ενθρονίστηκε ηγούμενος του μοναστηρού, ο πανοσολογιώτατος αρχιμανδρίτης γέρων Αγάθων, μοναδικό φωτεινό μέγεθος της Ορθοδοξίας και ακατανίκητος υπέρμαχός της.
        Ταπεινά εύχομαι προς τον Κύριο, να δίνει υγεία και απλόχερες ευλογίες στον πολύτιμο αδάμαντα της Εκκλησίας που με το σθένος της ψυχής του χάραξε βαθιά τους τρόπους της θεώσεως, στο σύγχρονο, αλλοτριωμένο από τον Οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση, σώμα της Εκκλησίας.
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, του γέροντος Αγάθωνος!

Αναδημοσιεύουμε την παρούσα σπάνια, επετειακή, ενθρονιστήρια Ομιλία του γέροντος Αγάθωνος:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Γιατί οι ποιμένες ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Για ποιο λόγο οι ποιμένες της Εκκλησίας ακολουθούν την αίρεση [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (13-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: