«Το φρόνημά μου ήταν πάντα παραδοσιακό και αντιοικουμενιστικό» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Συνέντευξη: .... δεν ήμουν ποτέ οικουμενιστής [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Θέματα ανάρτησης: Ο π. Θεόδωρος Ζήσης απαντά σε ερωτήματα για τη σχέση του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, αναφερόμενος στον αγώνα που γίνεται ανάμεσα στην Ορθόδοξη Παράδοση και τον Οικουμενισμό, απαντά σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν το πρόσωπό του και τη σχέση του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν ποτέ οικουμενιστής. Δεν ξεχνά να αναφερθεί στον ακατήχητο και ανενημέρωτο λαό ο οποίος μη γνωρίζοντας την αλήθεια, ακολουθεί τους οικουμενιστές.
Ομιλεί για την ακαδημαϊκή του καριέρα, για τα πρώτα χρόνια στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, πως σχετίστηκε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως στέλεχος του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, πως ζούσε σε ένα οικουμενιστικό περιβάλλον χωρίς να είναι οικουμενιστής.
Ομιλεί για την σκληρή οικουμενιστική πραγματικότητα με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος και η οποία έγινε αφορμή να διακόψει τις σχέσεις του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αναφέρεται στο χρονικό της υπογραφής καταδίκης της Ουνίας,  την παγίδα των Ρωμαιοκαθολικών, την αντιοικουμενιστική του στάση η οποία έγινε αιτία διαγραφής του από Ιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επίσκεψη του πάπα στην Ελλάδα, την ενημέρωση και αντίδραση του κόσμου και τις ενέργειες του μέχρι και σήμερα στον αγώνα εναντίον των αιρέσεων και υπέρ της Ορθοδοξίας.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Συνέντευξη: .... δεν ήμουν ποτέ οικουμενιστής [ΒΙΝΤΕΟ-2015]