Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε το θέλημα του Θεού» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]


Θέματα ανάρτησης: Πού είναι η αντίδρασή μας στο ξήλωμα του χριστιανισμού; Να προσέχουμε όχι τα οικονομικά μας αλλά τα πνευματικά μας, «Οι δε υιοί της Βασιλείας εκβληθήσονται έξω»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί είναι Κήρυγμα στους εορτάζοντες Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη, με σύντομη αναφορά στην ευαγγελική περικοπή που μας περιγράφει την ταπείνωση και την δυνατή πίστη του αλλόθρησκου εκατόνταρχου την οποία θαύμασε ο ίδιος ο Κύριος.
Επισημαίνει ο π. Θεόδωρος, την δυνατή πίστη των παλαιών χριστιανών που έφταναν μέχρι το μαρτύριο ενώ σήμερα επιτρέπουμε να ξηλώνεται ο χριστιανισμός. Σταμάτησαν οι διωγμοί των πρώτων αιώνων και τώρα τους ξαναζούμε.
Μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησία μας είναι και οι Άγιοι Ανάργυροι ιατροί Κύρος και Ιωάννης. Ο Κύρος, ήταν πολύ μεγάλος ιατρός στην Αλεξάνδρεια. Ελκύστηκε από την χάρη του Θεού, και έγινε Μοναχός. Ο Θεός, του πρόσθεσε χάρη να θεραπεύει ανίατες ασθένειες. Μαζί με τον Ιωάννη, εθεράπευαν σωματικά και ψυχικά πάθη. Και οι δύο μαρτύρησαν την εποχή του Διοκλητιανού.
Κλείνοντας το κήρυγμά του και σε σχέση με την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, μας εφιστά την προσοχή να κάνουμε πάνω απ’ όλα το καθήκον μας που είναι το θέλημα του Θεού και των Αγίων, για να μη πάθουμε ότι και οι Εβραίοι, οι οποίοι αν και υιοί της Βασιλείας, βγήκαν εκτός αυτής.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης [mp3-2015]
Κήρυγμα π.   Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης -     Εκφων.  (28/6/2015)  Ηχητικό  αρχείο MP3 -  Διάρκεια   00:17:58- Μέγεθος  16,4MB (28/6/2015) http://impantokratoros.gr/CBAFB234.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…