«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε το θέλημα του Θεού» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]


Θέματα ανάρτησης: Πού είναι η αντίδρασή μας στο ξήλωμα του χριστιανισμού; Να προσέχουμε όχι τα οικονομικά μας αλλά τα πνευματικά μας, «Οι δε υιοί της Βασιλείας εκβληθήσονται έξω»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί είναι Κήρυγμα στους εορτάζοντες Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη, με σύντομη αναφορά στην ευαγγελική περικοπή που μας περιγράφει την ταπείνωση και την δυνατή πίστη του αλλόθρησκου εκατόνταρχου την οποία θαύμασε ο ίδιος ο Κύριος.
Επισημαίνει ο π. Θεόδωρος, την δυνατή πίστη των παλαιών χριστιανών που έφταναν μέχρι το μαρτύριο ενώ σήμερα επιτρέπουμε να ξηλώνεται ο χριστιανισμός. Σταμάτησαν οι διωγμοί των πρώτων αιώνων και τώρα τους ξαναζούμε.
Μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησία μας είναι και οι Άγιοι Ανάργυροι ιατροί Κύρος και Ιωάννης. Ο Κύρος, ήταν πολύ μεγάλος ιατρός στην Αλεξάνδρεια. Ελκύστηκε από την χάρη του Θεού, και έγινε Μοναχός. Ο Θεός, του πρόσθεσε χάρη να θεραπεύει ανίατες ασθένειες. Μαζί με τον Ιωάννη, εθεράπευαν σωματικά και ψυχικά πάθη. Και οι δύο μαρτύρησαν την εποχή του Διοκλητιανού.
Κλείνοντας το κήρυγμά του και σε σχέση με την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, μας εφιστά την προσοχή να κάνουμε πάνω απ’ όλα το καθήκον μας που είναι το θέλημα του Θεού και των Αγίων, για να μη πάθουμε ότι και οι Εβραίοι, οι οποίοι αν και υιοί της Βασιλείας, βγήκαν εκτός αυτής.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης [mp3-2015]
Κήρυγμα π.   Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης -     Εκφων.  (28/6/2015)  Ηχητικό  αρχείο MP3 -  Διάρκεια   00:17:58- Μέγεθος  16,4MB (28/6/2015) http://impantokratoros.gr/CBAFB234.el.aspx