Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ος δ' αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται…» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Θέματα ανάρτησης: Ταπεινό προσφυγόπουλο, Καύχημα της Κόνιτσας, Άγιος όλης της Οικουμένης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το σημερινό ηχητικό απόσπασμα, είναι το Κυριακάτικο Κήρυγμα της 12ης Ιουλίου, από τον π. Θεόδωρο Ζήση, στη μνήμη του πολύ γνωστού, σεβαστού και αγαπητού σε όλους μας, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, που η Εκκλησία μας γιόρτασε εφέτος για πρώτη φορά.
Μας ομιλεί για την πορεία του Γέροντα Παϊσίου, που ξεκίνησε ταπεινά και έγινε γνωστός σε όλη την οικουμένη. Αναφέρεται στον βίο του και στη συνέχεια κάνει μερικές σκέψεις για την μεγάλη του προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Γέροντας προσέφερε βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που τον επισκέπτονταν. Το Μοναστήρι της Σουρωτής όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου, έχει γίνει πανορθόδοξο προσκύνημα.
Από μικρό παιδί, διάβαζε βίους Αγίων. Μας μεταφέρει ο π. Θεόδωρος ορισμένα θαυμαστά περιστατικά από τη ζωή του, όπως το γεγονός της εμφανίσεως του Κυρίου στον 15ετή Αρσένιο, αλλά και από το μοναχικό του βίο.
Μας απαριθμεί τις αρετές και τα πνευματικά του χαρίσματα. Μας ομιλεί για τον φωτισμένο, καρδιακό του λόγο, που πείθει και αναπαύει και τονίζει την θέση του Αγίου για τις άλλες «Εκκλησίες» τις οποίες θεωρεί αιρέσεις και όχι Εκκλησίες.
Στον επίλογο του κηρύγματός του ο π. Θεόδωρος, επισημαίνει ότι αν θέλει κανείς να ωφελήσει τον κόσμο, να ακολουθήσει την αγιότητα, δεν αρκούν τα πανεπιστήμια και τα πτυχία. Ο απλοϊκός, ο αγράμματος Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ωφέλησε τον κόσμο γιατί δεν εδίδασκε μόνο, αλλά εφήρμοζε αυτά τα οποία εδίδασκε.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης [mp3-2015]
Κήρυγμα π.   Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ησυχ. Αγίου Γεωργίου Ανύδρου -     Εκφων.    (12/7/2015)  Ηχητικό  αρχείο MP3 -  Διάρκεια   00:29:05- Μέγεθος  26,6MB  (12/7/2015) http://impantokratoros.gr/91DBB648.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-κτλ.) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

π.Νικόλαος Μανώλης, Διακοπή Μνημοσύνου (Βήματα προόδου-Το αδελφικό μίσος) [ΒΙΝΤΕΟ 2017] Πρόσφατη ομιλία (28-5-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. Παρακολουθείστε το βίντεο: