Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ούτε μόνον τα έργα σώζουν, ούτε μόνον η πίστη» π. Θεόδωρος Ζήσης - Περί κολάσεως μέρος Α' [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Θέματα ανάρτησης: Η διδασκαλία του Θεανθρώπου και της Αγίας Γραφής για την Δευτέρα Παρουσία, Η βλάσφημη θέση των οικουμενιστών ότι ο Χριστός δεν είναι η μόνη οδός σωτηρίας, Αιρετική η θέση ότι η Κόλαση δεν είναι αιώνια, Η Ε’ Οικουμενική Σύνοδος αναθεματίζει και όσους δεν αναθεματίζουν τον Ωριγένη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Το σημερινό βίντεο αποτελεί συνέχεια της σειράς ομιλιών του π. Θεοδώρου Ζήση, περί Παραδείσου και Κολάσεως (την προηγούμενη ομιλία μπορείτε να την δείτε εδώ). Σε αυτή την δεύτερη ομιλία, μας ομιλεί για την Κόλαση. Ο ίδιος ο Χριστός, μας περιγράφει πως θα είναι η Κόλαση, πως θα βασανίζονται οι αμετανόητοι αμαρτωλοί και ότι η Κόλαση αυτή θα είναι αιώνια και ατελεύτητη.
Αναφέρεται στην διδασκαλία του Κυρίου, περί της Δευτέρας Παρουσίας, από όπου προκύπτει ότι η είσοδος στον Παράδεισο, και η αποφυγή της Κολάσεως, δεν θα προκύπτουν μόνο από τα καλά έργα, αλλά και από την πίστη στην θεότητα του Χριστού, ως μοναδικού Σωτήρα και Λυτρωτή των ανθρώπων.
Μας δίνει επίσης και μια άλλη επίκαιρη διάσταση που έχει σχέση με την διαφημιζόμενη «οικουμενική κίνηση» και τις διαθρησκειακές συναντήσεις. Ενώ ο ίδιος ο Χριστός, όσους δεν πιστεύουν στην θεότητά του τους στέλνει στο σκότος το εξώτερον, οι του οικουμενισμού «ορθόδοξοι» προεστώτες, διακηρύσσουν ότι και στις άλλες θρησκείες σώζονται άνθρωποι. Λένε ότι δεν είναι ο Χριστός, η μόνη οδός σωτηρίας.
Η ίδια περιγραφή των βασάνων της Κολάσεως, γίνεται από τον Θεάνθρωπο Κύριο, και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην παραβολή των βασιλικών γάμων, στην παραβολή των ταλάντων και αλλού.
Πολλές είναι οι μαρτυρίες του Ευαγγελίου, για το ατελεύτητο της Κόλασης, αλλά εδώ μας αναφέρει ο π. Θεόδωρος, μερικές από το βιβλίο της Αποκαλύψεως, για τους οπαδούς του Αντιχρίστου, και όσους λάβουν το χάραγμα αυτού και μας υπενθυμίζει ποιοι δεν θα κερδίσουν τον Παράδεισο.
Διερωτάται ο σεβαστός πατήρ, πώς είναι δυνατόν μετά από την πλουσιότατη και σαφέστατη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, κάποιοι σύγχρονοι ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι να αμφισβητούν την διδασκαλία αυτή για την αιωνιότητα της Κολάσεως και να λένε ότι θα επισυμβεί η αποκατάσταση των πάντων που εδίδαξε ο Ωριγένης. Τον οποίο προσπαθούν να δικαιώσουν ως ορθοδόξως διδάξαντα και μη κατανοηθέντα, απορρίπτοντας την καταδικαστική απόφαση της Ε’ Οικουμενικής Συνόδου και την ομόφωνη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων περί της αιωνιότητας της Κολάσεως.
Κλείνει αυτό το μέρος της ομιλίας του αναφερόμενος στο ιστορικό της καταδικαστικής απόφασης της Ε’ Οικουμενικής Συνόδου εναντίον του Ωριγένη και τα συμπεράσματα αυτής.

π. Θεόδωρος Ζήσης - Περί κολάσεως μέρος Α' [ΒΙΝΤΕΟ-2015]
π.  Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 17 Μαΐου 2015 (29/5/2015) http://impantokratoros.gr/C3D93706.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

π.Νικόλαος Μανώλης, Η μήνυση του καθηγ. Θεοδώρου Γιάγκου κατά του προσώπου μου [ΒΙΝΤΕΟ 2018]

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης      Ἡ Ὁμιλία ἀναφέρεταιστήν ἔγκληση τοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη ἀπό τόν καθηγητή κ. Θεόδωρο Γιάγκου, δίνονται ἐξηγήσεις γιά τό λόγο πού ὁ καθηγητής ζητᾶ ἀπό τό δικαστήριο τήν παραδειγματική τιμωρία του.
Πραγματοποιήθηκε τήν Κυριακή Α΄ Λουκᾶ, 23 Σεπτεμβρίουυ 2018, στήν αἴθουσα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" τοῦ χριστιανικοῦ συλλόγου "Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής", πού βρίσκεται στή Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 183 στό 2ο ὄροφο. 

Θεολογική Ημερίδα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ & ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ δύο χρόνια μετά", ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΦΙΣΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Σᾶς παρουσιάζω τό Δελτίο Τύπου, τήν ἀφίσα καί τό πρόγραμμα τῆς Ἡμερίδας πού διοργανώνουν τά τέσσερα ἀγωνιστικά σωματεῖα μας γιά τήν Ὀρθοδοξία, τήν ψευδο - σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου καί τήν Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση (διακοπή μνημοσύνου - ἀποτείχιση). Ἡ ἡμερίδα θά πραγματοποιηθεῖ τό Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018 στό Grand Hotel Palace καί θά δώσει ἀπαντήσεις στόν πιστό λαό, πού ἀγωνιᾶ γιά τήν κατάσταση τῆς Ἐκκλησίας.

Αυτά είναι τα θέματα της Κυριακάτικης Ομιλίας (23 Σεπτεμβρίου 2018) του π.Νικολάου Μανώλη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Τήν Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ὁ πρωτοπρεσβυτέρος π. Νικόλαος Μανώλης θά ὁμιλήσει κατά τήν πρώτη ὥρα γιά τήν ἑορτή τῆς Συλλήψεως τοῦ ἁγίου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου, μεταδίδοντας ἕνα πολύ δυνατό μήνυμα, κυρίως στούς κρατοῦντες (ἐκκλησιαστικούς καί πολιτικούς). 
Κατά τή δεύτερη ὥρα θά ἀναφερθεῖ στήν ἔγκληση του ἀπό τόν καθηγητή κ. Θεόδωρο Γιάγκου καί θά ἐξηγήσει γιά ποιό λόγο ὁ καθηγητής ζητᾶ ἀπό τό δικαστήριο τήν παραδειγματική τιμωρία του
Ἡ Ὁμιλία θά πραγματοποιηθεῖ στήν αἴθουσα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" τοῦ "Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ Συλλόγου Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής" ἐπί τῆς ὁδοῦ Μοναστηρίου 183, ἐπί δίωρον: 10:30 - 12:30. Δεῖτε τίς λεπτομέρειες τῆς ἀνακοίνωσης