Το ''έγκλημα'' του παπα Νικόλα Μανώλη είναι η στάση του κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού!

Το έγκλημα του παπα Νικόλα Μανώλη είναι η στάση του κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού.jpg 
            Ακόμα σαν να 'ταν χθες που γιορτάσαμε το Πάσχα και που το «Χριστός Ανέστη» ενώνει εχθρούς και φίλους. Και όμως άρχισαν ήδη να “ηχούν τα τύμπανα του ανίερου πολέμου” και η έχθρα και το ανεξήγητο πάθος κάποιων υπόγειων δυνάμεων να ενορχηστρώνει διαδικασίες σε βάρος του πνευματικού μας πατέρα Νικολάου Μανώλη.
            Αναρωτιέμαι με θλίψη, για το τί κακό έκανε ο παπα - Νικόλας ώστε να υφίσταται τέτοια δυσμένεια και διωγμό εκ μέρους των προϊσταμένων αρχών! Ένα είναι το «έγκλημά του»!!! Κάνει αντιαιρετικό αγώνα κατά της αίρεσης του παπισμού και της παναίρεσης του οικουμενισμού. Δυστυχώς αυτό ενοχλεί κάποιους, που στις μέρες μας φαίνεται να είναι η πλειοψηφία, μια πλειοψηφία που καταπατεί τους Ιερούς Κανόνες και τις Παραδόσεις της Μίας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού.
            Προς τιμή και δόξα του Χριστού, ο παπα - Μανώλης δεν πτοείται και δε φιμώνεται, αγωνίζεται με θάρρος και ομολογεί την Ορθοδοξία σε όλα τα μήκη και πλάτη, με κηρύγματα και ομιλίες για τους Ομολογητές Πατέρες της Πίστης μας, τον Άγιο Ραφαήλ, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και άλλους. Κόντρα στο φιλοπαπισμό, κόντρα στις ανθελληνικές και αντίχριστες αποφάσεις για ισλαμικές σπουδές, για ανοχή στην ομοφυλοφιλία, για κοινό ποτήρι με τους αιρετικούς και τόσα άλλα ατοπήματα. Αυτά είναι φλέγοντα θέματα, που πολλοί τα γνωρίζουν λίγοι όμως τολμούν να τα ομολογούν. Ο παπα-Νικόλας δεν πτοείται και δεν υποστέλλει τη σημαία για την πίστη του μπροστά στη λογική "κάτσε Δήμο μου καλά να 'χεις τ' αρματολίκι"
            Γι αυτό και είμαστε μαζί του· γιατί εκτός από πνευματικός που στέκεται κοντά μας, είναι και εμπνευστής μας. Είναι πρότυπο μας άξιο για να το μιμηθούμε. Και ας μη γελιόμαστε: Στις μέρες μας απουσιάζουν τα πρότυπα. Γι αυτό και είμαστε κοντά στον παπα - Νικόλα γιατί πάνω από όλα μας εμπνέει.
            Ας μην πασκίζουν λοιπόν οι διώκτες του να μας πείσουν για το αντίθετο. Γρονθοκοπούν στον αέρα και σκάβουν το δικό τους λάκκο. Ο παπα - Νικόλας θα δικαιωθεί, γιατί όλες οι κατηγορίες ήδη έχουν πέσει στο κενό και έχουν εκθέσει, στα μάτια των ενοριτών και των πνευματικών του παιδιών, τις αρχές και τις εξουσίες. Είστε κύριοι εκτεθειμένοι! Η αλήθεια δεν κρύβεται και δεν μπορείτε να πείσετε κανένα!
            Είμαστε στο πλευρό του και θα είμαστε μέχρι τέλους. Ο παπα - Νικόλας είναι ο πνευματικός μας, το πρότυπο μας.
Ν.Τ.