Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Οδηγείστε και την Σοφιανή στις κατοικίες των Αγίων μου για να τις δει» Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ανάμνησις οπτασίας φοβεράς Σωφρονίας Μοναχής [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]


Θέματα ανάρτησης: Διήγηση η οποία μας υπενθυμίζει το θέμα της επιστροφής από την άλλη ζωή, Πώς φτάνουν οι ψυχές μπροστά στον θρόνο του Θεού, Πώς μεσιτεύουν η Υπεραγία Θεοτόκος και ο Τίμιος Πρόδρομος για τις ψυχές που κρατούν την πίστη τους σταθερή ακόμα και αν αυτή είναι αμαρτωλή, Τα μνημόσυνα και οι αγαθοεργίες βοηθούν την ψυχή, οι αγανακτήσεις και τα μοιρολόγια τη σπρώχνουν στην κόλαση, Οι κατοικίες των Αγίων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Στη σημερινή ανάρτηση παρακολουθούμε την διήγηση μιας γυναικός, της Σοφιανής (μετέπειτα Μοναχή Σωφρονία), η οποία μας υπενθυμίζει το θέμα της επιστροφής από την άλλη ζωή.
Η διήγηση είναι έγκυρη, με αναφορές σε πρόσωπα και ημερομηνίες. Το πρώτο στοιχείο της διήγησης που μας εντυπωσιάζει είναι η αντίδραση της Σοφιανής προς τους συγγενείς όταν επανήλθε στο σώμα της. Μάλωσε την αδελφή της που προσπαθούσε να τη συνεφέρει γιατί την διέκοψε από την θέα του Παραδείσου. Άλλο στοιχείο είναι η διάκριση της γυναίκας. Ζήτησε πρώτα να της φέρουν πνευματικό για να εξομολογηθεί όσα είδε και αφού πήρε ευλογία διηγήθηκε και στους άλλους την οπτασία.
Μας περιγράφει λοιπόν η Σοφιανή, την φοβερά οπτασία της με κάθε λεπτομέρεια, από την στιγμή που ήρθε Άγγελος Κυρίου, με μορφή βασιλικού υπηρέτη να την παραλάβει, πως την μετέφερε στον ουρανό, τι συνάντησε στην πορεία, τι είδε στον Παράδεισο, πως προσκύνησε τον θρόνο του Θεού, πως δοξολογούν συνεχώς οι Άγιοι Άγγελοι τον Κύριο. Είδε ακόμη το χάσμα που χωρίζει τους δικαίους από τους αμαρτωλούς και άκουε τις φωνές των ψυχών που καίγονταν στην Κόλαση αιώνια.
Είδε πως γίνεται η εξέταση των ψυχών και ζυγίζονται οι καλές και οι κακές πράξεις και με ένα νεύμα της χειρός του Δεσπότη τις οδηγούν οι Άγγελοι εκεί που πρέπει. Είδε πώς μεσιτεύουν η Υπεραγία Θεοτόκος και ο Τίμιος Πρόδρομος για τις ψυχές που κρατούν την πίστη τους σταθερή, ακόμα κι αν είναι αμαρτωλές. Πώς βοηθούν τα μνημόσυνα και οι αγαθοεργίες που κάνουν οι συγγενείς των κεκοιμημένων υπέρ αναπαύσεως, αλλά φτάνουν στον Δίκαιο Κριτή και οι δεήσεις αυτών που ελεήθηκαν. Τα «Θεός συγχωρέσοι» προστίθενται στη ζυγαριά. Είδε ψυχή για την οποία ο Δεσπότης έμελλε να νεύσει την δεξιά του χείρα και να πάει στον Παράδεισο, αλλά καθώς έφταναν εκεί οι οδυρμοί, οι φωνές, τα μοιρολογήματα, οι αγανακτήσεις των γονέων και οι βλασφημίες κατά του Θεού, έγιναν αιτία να χαθεί η ψυχή στην Κόλαση προς μεγάλη λύπη των Αγγέλων.
Είδε και μια ψυχή που οι Άγγελοι έφεραν στον θρόνο του Δεσπότη με θυμιάματα και ψαλμωδίες και τη συνόδευαν με άπειρη χαρά και παρρησία και οι ψυχές των δικαίων ήρθαν να την προϋπαντήσουν. Η ψυχή είχε ένδυμα λευκό και καθαρό, χωρίς κανέναν ρύπο ή σημείο αμαρτίας όπως είχαν οι άλλες ψυχές. Το ένδυμα εκείνο ήταν η στολή του Αγίου Βαπτίσματος που το εφύλαξε αμόλυντο και γι’ αυτό έλαμπε.
Ο Δεσπότης πρόσταξε τους Αγγέλους να οδηγήσουν και τη Σοφιανή στις κατοικίες των Αγίων του για να τις δει, αλλά μετά να την επιστρέψουν στο σώμα της για να διηγηθεί αυτό το όραμα και να σωθούν και άλλες ψυχές, και της είπε πότε ακριβώς θα πεθάνει.
Μας περιγράφει πως πέρασε την χρυσή πύλη του Παραδείσου μαζί την Παναγία, τον Άγιο Πέτρο και τις ψυχές των δικαίων. Πως είδε τους οικείους της, πως είναι οι κατοικίες των Αγίων, και πως την ώρα που πλησίαζε τον θρόνο του Δικαίου Αβραάμ, αισθάνθηκε τις φωνές της αδελφής της και το κρύο νερό με το οποίο προσπαθούσε να τη συνεφέρει και έτσι γύρισε η ψυχή της στο σώμα της.
Εντύπωση τέλος μας προκαλεί η απάντηση που έδωσε στον πνευματικό, όταν αυτός τη ρώτησε αν είδε κάτι περισσότερο ή αν είδε τελώνια και για ποιο καλό της έργο άραγε την αξίωσε ο Θεός να δει αυτή την οπτασία. Ας απολαύσουμε την υπέροχη διήγηση της μακαρίας αυτής ψυχής η οποία αξιώθηκε να δει τα μυστήρια του Παραδείσου.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ανάμνησις οπτασίας φοβεράς Σωφρονίας Μοναχής  [ΒΙΝΤΕΟ-2015]
π.  Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 3 Μαΐου 2015 (9/5/2015) http://impantokratoros.gr/4F9C49FC.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσβλητικό ποίημα για τη Σημαία μας σε παιδάκι νηπιαγωγείου στη Δράμα!

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης         Ἔχει μεγάλη εὐθύνη ἡ ἑλληνική πολιτεία πού ἀφαίρεσε ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας τή λέξη “Ἐθνική”. Εἶναι κοινή διαπίστωση πιά πώς μέ τό πέρασμα τῶν χρόνων ἔχει χαραχτεῖ μία ἀντιεθνική καί ἀντιχριστιανική ἀγωγή στό δημόσιο σχολεῖο. Ὁ Ἐθνικός ὕμνος, Ὁ ἐκκλησιασμός, ἡ ἑορτή τῶν τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ πρωινή προσευχή, ὁ ἁγιασμός τῆς νέας σχολικῆς περιόδου, τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν, τό μάθημα τῆς Ἱστορίας, ὅλα βρίσκονται σέ κρίση καί ἀμφισβήτηση ἀπό τά νέα προγράμματα σπουδῶν καί τήν ἀθεϊστική νοοτροπία τῶν ἰθυνόντων. Ἄν προστεθεῖ στό νοσηρό περιβάλλον τοῦ σχολείου καί ἡ ἀλόγιστη, ἑωσφορική καί νεοταξική προπαγάνδα ὑπέρ τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἔχουμε ἕνα ἐκρηκτικό μίγμα. Στίς χρωματικές ἀποχρώσεις τῶν gay pride πού ἐμπνέονται ἀπό τό παρδαλό δαιμόνιο τῆς βρωμερῆς ἁμαρτίας, παραπέμπει ἀκόμα καί αὐτό τό ἀπίστευτο περιστατικό σέ νηπιαγωγεῖο τῆς Δράμας. Ἀνακάλυψα αὐτήν τήν εἴδηση σέ προσωπικό λογαριασμό χρήστη στό facebook καί σᾶς τήν παραθέτω. Δεῖτε καί καμαρῶστε...

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένοχος για Σχίσμα ο π. Νικόλαος Μανώλης - Παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ὁμόφωνα τὸ καταγέλαστο ἐπισκοπικὸ δικαστήριο τῆς μοχθηρᾶς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπεφάσισε πὼς ὁ γράφων, π. Νικόλαος Μανώλης, εἶναι ἔνοχος γιὰ τὰ ἀδικήματα τοῦ σχίσματος, τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνηση τῆς προϊσταμένης του ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν, τῆς ἐξύβρισης καὶ τῆς συκοφαντίας.

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας στο συλλαλητήριο μας [ΒΙΝΤΕΟ] - Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.  Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...