Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Φραγκέψαμε και αμερικανέψαμε» π. Θεόδωρος Ζήσης - Αγία Ελένη η ισαπόστολος και ο Τίμιος Σταυρός [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Π. Θεόδωρος Ζήσης - Αγία Ελένη η ισαπόστλος και ο Τίμιος Σταυρός (mp3-2015).jpg
Θέματα ανάρτησης: Η προσφορά της Αγίας Ελένης στον κόσμο, Ακολούθησε συνειδητά την πορεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου προς τον χριστιανισμό, Η πρώτη χριστιανική οικουμένη έγινε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και τη μητέρα του, Η παράδοσή μας θέλει να αντιδράσουμε σ’ αυτούς που σχεδιασμένα πολεμούν την χριστιανική πίστη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Κήρυγμα στην Γ’ Κυριακή των Νηστειών, που η Εκκλησία μας προβάλλει προς προσκύνηση τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας, παρακολουθούμε από τον σεβαστό π. Θεόδωρο Ζήση.
Μας ομιλεί για την Αγία Ελένη η οποία σχετίζεται  με την εύρεση και ύψωση του Τιμίου Σταυρού και με τη μεταφορά μεγάλου τμήματός του στην Κωνσταντινούπολη.
Παρουσιάζει μερικά στοιχεία από την ζωή και την προσφορά της που την καταξίωσαν στην συνείδηση της Εκκλησίας, ώστε να τιμάται ως Αγία και Ισαπόστολος, μαζί με τον Μεγάλο Άγιο υιό της Κωνσταντίνο.
Τα στοιχεία προκύπτουν από ιστορικές πηγές αλλά και από την υμνογραφία της Εκκλησίας μας. Το πρώτο στοιχείο που προβάλλεται είναι η γέννηση τέτοιου βλαστήματος, τέτοιου παιδιού, η προσφορά στον κόσμο του όντως Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Η Αγία ήταν Ελληνίδα στην καταγωγή. Από μαρτυρίες προκύπτει ότι δεν ήταν χριστιανή από μικρή. Η ιδιαίτερη αφοσίωση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στη μητέρα του είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Την κατέστησε  ο ίδιος τόσο θεοσεβή, ώστε να φαίνεται ότι ήταν χριστιανή από την παιδική της ηλικία. Η Αγία Ελένη, με το έντονο μητρικό της ενδιαφέρον συμμετείχε στις εσωτερικές πνευματικές διεργασίες που συνέβαιναν στην ψυχή του μοναχογιού της και η δεκτική θρησκευτικών μηνυμάτων γυναικεία φύση, συγκλονίστηκε από τις διηγήσεις της θαυμαστής εμφανίσεως του Τιμίου Σταυρού, στην ενίσχυσή του οποίου οφείλονταν οι νίκες και η επικράτηση του γιού της επί των άλλων διεκδικητών του ρωμαϊκού θρόνου.
Με αίσθημα ευγνωμοσύνης γι’ αυτή την ενίσχυση, ανέλαβε την προσπάθεια εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολούθησε συνειδητά την πορεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου, προς τον χριστιανισμό και ελκύστηκε από τον υιό της προς αυτήν την πορεία.
Με νεανικό ζήλο στη γεροντική της ηλικία, επετέλεσε αποστολικό έργο με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, και την ανάδειξη προσκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα.
Η στροφή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, προς τον ελληνισμό και το ενδιαφέρον του για τις ελληνικές περιοχές, οφείλεται στη μητέρα του. Έτσι κατόρθωσε να μεταφέρει την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, από την λατινική Δύση, στην ελληνική Ανατολή.
Η Αγία Ελένη, και ο Μέγας Κωνσταντίνος, κατέστησαν τα Ιεροσόλυμα, πνευματικό κέντρο του χριστιανικού κόσμου, παγκόσμιο τόπο προσκυνήματος. Η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, αποδίδει την θέληση των δύο Βασιλέων, υιού και μητέρας, να ανασύρουν από την αφάνεια τα ιερά προσκυνήματα και να τα υψώσουν στη θέση που τους άξιζε.
Αντίθετα στους καιρούς μας το παγκόσμιο χριστιανικό κράτος αποδομείται. Οικοδομείται άλλο, εναντίον των αρχών του Ευαγγελίου. Αποχριστιανίστηκε η Ευρώπη, αποχριστιανίζεται η Αμερική, και τώρα δυστυχώς αποχριστιανιζόμαστε κι εμείς. Φραγκέψαμε και αμερικανέψαμε όπως λέει ο π. Θεόδωρος.
Η Αγία Ελένη, θεμελίωσε μαζί με τον γιό της το χριστιανικό κράτος. Εμείς αν δεν μπορούμε να μεγαλύνουμε, τουλάχιστον να αντιδράσουμε όπως θέλει η παράδοσή μας, σ’ αυτούς που θέλουν να αποδομήσουν τον κόσμο και εθνικά να καταργήσουν τα σύνορα αλλά ιδιαίτερα να πολεμήσουν την χριστιανική πίστη.

π. Θεόδωρος Ζήσης - Αγία Ελένη η ισαπόστολος και ο Τίμιος Σταυρός [mp3-2015]
Κήρυγμα π. Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Εκφων. (15/3/2015) Ηχητικό αρχείο MP3 - Διάρκεια 00:18:33- Μέγεθος 16,9MB (17/3/2015) http://impantokratoros.gr/AF0A2998.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσβλητικό ποίημα για τη Σημαία μας σε παιδάκι νηπιαγωγείου στη Δράμα!

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης         Ἔχει μεγάλη εὐθύνη ἡ ἑλληνική πολιτεία πού ἀφαίρεσε ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας τή λέξη “Ἐθνική”. Εἶναι κοινή διαπίστωση πιά πώς μέ τό πέρασμα τῶν χρόνων ἔχει χαραχτεῖ μία ἀντιεθνική καί ἀντιχριστιανική ἀγωγή στό δημόσιο σχολεῖο. Ὁ Ἐθνικός ὕμνος, Ὁ ἐκκλησιασμός, ἡ ἑορτή τῶν τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ πρωινή προσευχή, ὁ ἁγιασμός τῆς νέας σχολικῆς περιόδου, τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν, τό μάθημα τῆς Ἱστορίας, ὅλα βρίσκονται σέ κρίση καί ἀμφισβήτηση ἀπό τά νέα προγράμματα σπουδῶν καί τήν ἀθεϊστική νοοτροπία τῶν ἰθυνόντων. Ἄν προστεθεῖ στό νοσηρό περιβάλλον τοῦ σχολείου καί ἡ ἀλόγιστη, ἑωσφορική καί νεοταξική προπαγάνδα ὑπέρ τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἔχουμε ἕνα ἐκρηκτικό μίγμα. Στίς χρωματικές ἀποχρώσεις τῶν gay pride πού ἐμπνέονται ἀπό τό παρδαλό δαιμόνιο τῆς βρωμερῆς ἁμαρτίας, παραπέμπει ἀκόμα καί αὐτό τό ἀπίστευτο περιστατικό σέ νηπιαγωγεῖο τῆς Δράμας. Ἀνακάλυψα αὐτήν τήν εἴδηση σέ προσωπικό λογαριασμό χρήστη στό facebook καί σᾶς τήν παραθέτω. Δεῖτε καί καμαρῶστε...

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένοχος για Σχίσμα ο π. Νικόλαος Μανώλης - Παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ὁμόφωνα τὸ καταγέλαστο ἐπισκοπικὸ δικαστήριο τῆς μοχθηρᾶς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπεφάσισε πὼς ὁ γράφων, π. Νικόλαος Μανώλης, εἶναι ἔνοχος γιὰ τὰ ἀδικήματα τοῦ σχίσματος, τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνηση τῆς προϊσταμένης του ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν, τῆς ἐξύβρισης καὶ τῆς συκοφαντίας.

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας στο συλλαλητήριο μας [ΒΙΝΤΕΟ] - Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.  Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...