Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας (Φωτογραφίες)

Με βυζαντινή “μικρασιατική” μεγαλοπρέπεια, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, εορτάστηκε η ιερά πανήγυρις της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Ο Ναός “καταστολισμένος” με την Χάρη του Ζωοποιού Σταυρού, πανέμορφος, υποδέχτηκε πλήθος λαού που με ευλάβεια και ευπρέπεια,συμμετείχε στην μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της ενοριακής αυτής λατρευτικής συνάξεως αποτελεί η απόλυτη τάξη και ησυχία, κατά την προσεύλευση των εκκλησιαζομένων τόσο διά την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όσο και κατά την ώρα της Θείας Μεταλήψεως. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων επιβεβαιώνεται και από την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν πέντε άγια Ποτήρια κατά την θεία Κοινωνία!
Στο ιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι κάτωθι ιερείς: Ο Πανασιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πακαλίδης (ιερατικός προϊστάμενος) και οι πρωτοπρεσβύτεροι (εφημέριοι του Ναού) π. Απόστολος Κατσούκης και π. Νικόλαος Μανώλης, καθώς και οι συνταξιούχοι πρωτοπρεσβύτεροι π. Βασίλειος Καπετανόπουλος και π. Δημοσθένης Νικολάου.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε ο πρωτοπρ. Απόστολος Κατσούκης.
Έψαλλαν οι ιεροψάλτες του ναού, ο κ. Τασίος Χρήστος (πρωτοψάλτης) και ο κ. Βοσκίδης Χρήστος (λαμπαδάριος) μετά των βοηθών τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

Ο τυμπανιστής διάβολος, τα Gay Pride και οι Οικουμενιστές

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Ο τυμπανιστής διάβολος, τα Gay Pride και οι Οικουμενιστές[1]

«Eἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν αἰῶνα διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας»[2](Εἶδεν ὁ Θεὸς τὴν σαρκικότητα αὐτὴν τῶν ἀνθρώπων καὶ εἶπε· “δὲν θὰ παραμείνη πλέον τὸ πνεῦμα μου στοὺς ἀνθρώπους τούτους, διότι κυριαρχοῦνται ἐξ ὁλοκλήρου ἀπὸ σαρκικὰ φρονήματα).         Βρώμικα παιχνίδια παίζονται πίσω ἀπὸ τὰ λεγόμενα φεστιβὰλ ὑπερηφάνειας (Gay Pride).  Ἀποκαλύπτονται αἴσχη ποὺ δὲν ξανακούστηκαν  ἄλλοτε[3]. Πιὸ προδομένοι ἀπὸ ποτὲ αἰσθάνονται οἱ ἴδιοι οἱ ὁμοφυλόφιλοι ποὺ δὲν ἀναγνωρίζουν τίποτα κοινὸ μὲ τὴν διαφημιζόμενη προστυχιὰ καὶ πορνεία. Δὲν εἶναι δικαιώματα αὐτὰ ποὺ δῆθεν ὑπερασπίζονται τὰ νεοταξικὰ φεστιβὰλ ὑπερηφάνειας· εἶναι ἡ βρωμιὰ τῆς ἀκολασίας φθονερῶν ἀνθρώπων, ποὺ ξεπηδᾶ καὶ θέλει νὰ μολύνει τὰ πάντα…