Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας (Φωτογραφίες)

Με βυζαντινή “μικρασιατική” μεγαλοπρέπεια, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, εορτάστηκε η ιερά πανήγυρις της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Ο Ναός “καταστολισμένος” με την Χάρη του Ζωοποιού Σταυρού, πανέμορφος, υποδέχτηκε πλήθος λαού που με ευλάβεια και ευπρέπεια,συμμετείχε στην μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της ενοριακής αυτής λατρευτικής συνάξεως αποτελεί η απόλυτη τάξη και ησυχία, κατά την προσεύλευση των εκκλησιαζομένων τόσο διά την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όσο και κατά την ώρα της Θείας Μεταλήψεως. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων επιβεβαιώνεται και από την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν πέντε άγια Ποτήρια κατά την θεία Κοινωνία!
Στο ιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι κάτωθι ιερείς: Ο Πανασιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πακαλίδης (ιερατικός προϊστάμενος) και οι πρωτοπρεσβύτεροι (εφημέριοι του Ναού) π. Απόστολος Κατσούκης και π. Νικόλαος Μανώλης, καθώς και οι συνταξιούχοι πρωτοπρεσβύτεροι π. Βασίλειος Καπετανόπουλος και π. Δημοσθένης Νικολάου.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε ο πρωτοπρ. Απόστολος Κατσούκης.
Έψαλλαν οι ιεροψάλτες του ναού, ο κ. Τασίος Χρήστος (πρωτοψάλτης) και ο κ. Βοσκίδης Χρήστος (λαμπαδάριος) μετά των βοηθών τους.