Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Αρκεί μοι μόνον το βλέπειν σε, Πάτερ'' π. Θεόδωρος Ζήσης - Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

π. Θεόδωρος Ζήσης - Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία (mp3-2015).png
Θέματα ανάρτησης: Η διδασκαλία του Αγίου Αντωνίου για την ακηδία, για τις παγίδες του διαβόλου, για την αρετή της ταπείνωσης, για την υπομονή, για την ελεημοσύνη, για την τήρηση των αρχών του Ευαγγελίου και άλλα.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Κατά παράδοση, την ημέρα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, 17 Ιανουαρίου, στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, ο π. Θεόδωρος ομιλεί για τον βίο του Αγίου. Από φέτος και στο εξής συν Θεώ, θα αναφέρεται στη διδασκαλία του Αγίου.
Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε στα μέσα του 3ου αιώνος και εκοιμήθη υπέργηρος σε ηλικία 105 ετών. Η διδασκαλία του διασώζεται από διάφορες πηγές. Από τα αποφθέγματα των αγίων γερόντων, από το θαυμάσιο πατερικό έργο την Λαυσαϊκή Ιστορία του Παλλαδίου, από διάφορους ιστορικούς και χρονογράφους, από την πολύτομο συλλογή της Φιλοκαλίας καθώς επίσης πολύ σπουδαία πηγή είναι ο βίος του Αγίου Αντωνίου, τον οποίο έγραψε ο Μέγας Αθανάσιος.
Στη Συλλογή των Αποφθεγμάτων των Αγίων Γερόντων, υπάρχουν τριάντα επτά ρητά του Αγίου Αντωνίου, από τα οποία ορισμένα μας μεταφέρει εδώ ο π. Θεόδωρος.
Ωφέλιμα και ψυχοσωτήρια λόγια από τον Μέγα Αντώνιο, τον καθηγητή της ερήμου, για την ακηδία, για τις παγίδες του διαβόλου, για την αρετή της ταπείνωσης, για την υπομονή, για την ελεημοσύνη, για το πώς μπορεί να ανεβεί πνευματικά ο άνθρωπος κι αν ζει στον κόσμο, την τήρηση των αρχών του Ευαγγελίου και άλλα.
Πολύ επίκαιρη η προφητεία του Αγίου ότι θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και αν δουν κάποιον ότι δεν είναι όμοιός τους, θα επαναστατούν εναντίον του γνωστικού και θα λένε «αυτός είναι τρελός, μην τον ακούτε».

π. Θεόδωρος Ζήσης -  Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία [mp3-2015]
Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κήρυγμα π. Θεοδώρου Ζήση, Εκφων. (17/1/2015) Ηχητικό αρχείο MP3 - Διάρκεια 00:26:02- Μέγεθος 23,8MB (19/1/2014) http://impantokratoros.gr/B17034A7.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένοχος για Σχίσμα ο π. Νικόλαος Μανώλης - Παραπέμπεται στο συνοδικό δικαστήριο

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ὁμόφωνα τὸ καταγέλαστο ἐπισκοπικὸ δικαστήριο τῆς μοχθηρᾶς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπεφάσισε πὼς ὁ γράφων, π. Νικόλαος Μανώλης, εἶναι ἔνοχος γιὰ τὰ ἀδικήματα τοῦ σχίσματος, τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνηση τῆς προϊσταμένης του ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν, τῆς ἐξύβρισης καὶ τῆς συκοφαντίας.

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας στο συλλαλητήριο μας [ΒΙΝΤΕΟ] - Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.  Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...