''Αρκεί μοι μόνον το βλέπειν σε, Πάτερ'' π. Θεόδωρος Ζήσης - Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

π. Θεόδωρος Ζήσης - Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία (mp3-2015).png
Θέματα ανάρτησης: Η διδασκαλία του Αγίου Αντωνίου για την ακηδία, για τις παγίδες του διαβόλου, για την αρετή της ταπείνωσης, για την υπομονή, για την ελεημοσύνη, για την τήρηση των αρχών του Ευαγγελίου και άλλα.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
(Η περίληψη είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξις” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π. Νικόλαος Μανώλης
Κατά παράδοση, την ημέρα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, 17 Ιανουαρίου, στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, ο π. Θεόδωρος ομιλεί για τον βίο του Αγίου. Από φέτος και στο εξής συν Θεώ, θα αναφέρεται στη διδασκαλία του Αγίου.
Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε στα μέσα του 3ου αιώνος και εκοιμήθη υπέργηρος σε ηλικία 105 ετών. Η διδασκαλία του διασώζεται από διάφορες πηγές. Από τα αποφθέγματα των αγίων γερόντων, από το θαυμάσιο πατερικό έργο την Λαυσαϊκή Ιστορία του Παλλαδίου, από διάφορους ιστορικούς και χρονογράφους, από την πολύτομο συλλογή της Φιλοκαλίας καθώς επίσης πολύ σπουδαία πηγή είναι ο βίος του Αγίου Αντωνίου, τον οποίο έγραψε ο Μέγας Αθανάσιος.
Στη Συλλογή των Αποφθεγμάτων των Αγίων Γερόντων, υπάρχουν τριάντα επτά ρητά του Αγίου Αντωνίου, από τα οποία ορισμένα μας μεταφέρει εδώ ο π. Θεόδωρος.
Ωφέλιμα και ψυχοσωτήρια λόγια από τον Μέγα Αντώνιο, τον καθηγητή της ερήμου, για την ακηδία, για τις παγίδες του διαβόλου, για την αρετή της ταπείνωσης, για την υπομονή, για την ελεημοσύνη, για το πώς μπορεί να ανεβεί πνευματικά ο άνθρωπος κι αν ζει στον κόσμο, την τήρηση των αρχών του Ευαγγελίου και άλλα.
Πολύ επίκαιρη η προφητεία του Αγίου ότι θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και αν δουν κάποιον ότι δεν είναι όμοιός τους, θα επαναστατούν εναντίον του γνωστικού και θα λένε «αυτός είναι τρελός, μην τον ακούτε».

π. Θεόδωρος Ζήσης -  Άγιος Αντώνιος. Διδασκαλία [mp3-2015]
Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κήρυγμα π. Θεοδώρου Ζήση, Εκφων. (17/1/2015) Ηχητικό αρχείο MP3 - Διάρκεια 00:26:02- Μέγεθος 23,8MB (19/1/2014) http://impantokratoros.gr/B17034A7.el.aspx