Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Αφιέρωμα στην Ελλάδα που Πίστευε (Έπος του '40) [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ KEIMENO 2015]

Ορισμένα από τα βασικά θέματα της ανάρτησης είναι τα εξής: 
Συγκίνηση για τις εθνικές παρελάσεις, αδιαφορία των σημερινών ακατήχητων Ελλήνων για την Πίστη και την Πατρίδα μας, ανάγνωση και σχολιασμός απομαγνητοφωνημένης ομιλίας Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη για την Ελλάδα του 1940, τον ηρωισμό των Ελλήνων, την πίστη και αυταπάρνησή τους και το όχι στην υποδούλωσή τους.
(Η περίληψη και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο είναι κόπος και σπουδή μιας πνευματικής μου κόρης. Η επεξεργασία του Βίντεο είναι κόπος και σπουδή των τεχνικών του Ιστολογίου “Κατάνυξης” (ενίοτε και άλλων). Να ’χουν όλοι τους την ευχή μου!) π.Νικόλαος Μανώλης
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο, συναισθηματικά, κλίμα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της 29-10-2014 του σεβαστού πατέρα μας πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος του πνευματικού, κηρυκτικού και κατηχητικού έργου του Ιερού Ναού, στα πλαίσια της "μαχητικής Ομιλίας" στη ανοιχτή σύναξη όλων των ενηλίκων, στις αίθουσες κατηχήσεως του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης.
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα, που ξεχείλιζε και από κόσμο και από συγκίνηση, ο π. Νικόλαος Μανώλης μας περιέγραψε τα συναισθήματά του, για την εθνικές παρελάσεις και την ελληνική σημαία μας.  Πικραμένος, μας μίλησε για τη βλασφημία που διακατέχει πολλούς Έλληνες, σχετικά με τη Πίστη μας και την Ελλάδα μας, αφού ο λαός μας, σχεδόν ακατήχητος, δε μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές, την αγάπη Χριστού και Πατρίδας.  Μας προέτρεψε να διαβάσουμε και να ενημερώσουμε τα παιδιά μας, σχετικά με εθνικά ζητήματα, ιστορικά γεγονότα και χριστιανικά θέματα.
Κατόπιν, μας διηγήθηκε, πώς ο ίδιος βρέθηκε κοντά στον Επίσκοπο Φλωρίνης,  π. Αυγουστίνο Καντιώτη, ο οποίος, ιδιαίτερα χαρισματικός και φωτισμένος ιεράρχης, ευλόγησε τον π. Νικόλαο, όταν παιδί ακόμη τότε, του εξέφρασε την έντονη επιθυμία να γίνει ιερέας  και πως του ευχήθηκε με το διορατικό χάρισμα που είχε, να γίνει αγωνιστής.
Στη συνέχεια, ο π. Νικόλαος, μας διάβασε απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης, στον ιερό ναό του Aγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης τις 28-10-87 στην δοξολογία, σχετικά με την Ελλάδα του 1940, μια Ελλάδα που πίστευε και αγωνιζόταν, με τόλμη, με ανδρεία, με ψυχική ενότητα, μα πάνω από όλα με Πίστη, έχοντας την Παναγιά μας τη μαυροφορούσα να ευλογεί όλα τα σκληρά μαχόμενα παιδιά της από ψηλά και να υπογράφει την ελευθερία μας.
Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της Ομιλίας, ευχόμενοι σε όλους, ψυχική ωφέλεια και την βοήθεια εξ'  ύψους!
Πατώντας Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό Βίντεο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.      Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ντροπή! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιω. Τασσιάς, με αντιπατερικότητα και δεσποτοκρατία εκδικείται τον π.Φώτιο Βεζύνια

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προβεί σε χειροτονία ιεροδιακόνου ενός μέλους των Lions

(Σχ. διαχ. Η είδηση μου εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης) Από την τελευταία ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνωστοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία τινός Παναγιώτη Μαγκαφά, ιστορικού και φοιτητή θεολογίας. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, ο περί ου ο λόγος εμφανίζεται ενεργό μέλος της μασονικής στοάς Lions. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ Πατριαρχική Θεία Λειτουργία Χειροτονίαι Πρεσβυτέρου καί Διακόνου Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι τήν προσεχῆ Κυριακήν, 8ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος προεξάρχων τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον μέν χειροτονίαν τοῦ νέου Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ἰωακείμ Μπίλλη, τήν εἰς διάκονον δέ χειροτονίαν τοῦ Ἐλλογ. κ. Παναγιώτου Μαγκαφᾶ, φοιτητοῦ θεολογίας καί ἱστορικοῦ, μέλλοντος νά διακονήσῃ ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Εἰς τό τέλος τῆς Θεία…