Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Σ’ αυτήν τη σύνοδο ο πάπας πρέπει να κληθεί ως κατηγορούμενος, όπως ο Άρειος» π. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Κανόνες της Εκκλησίας και η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ 2014)

Π. Θεόδωρος Ζήσης - Οι Κανόνες της Εκκλησίας και η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι.png

Θέματα ανάρτησης: Μια σύντομη αναφορά στο κείμενο που έγραψε ο π.Θεόδωρος μετά τη συνάντηση πατριάχη και πάπα το 2006, Μπορείτε να πείτε ότι είστε στα βήματα των Αγίων Πατέρων; Καταφρόνηση των Ιερών Κανόνων, Στη σύνοδο που σχεδιάζεται να γίνει το 2016 ο πάπας δεν πρέπει να κληθεί ως μέλος αλλά ως κατηγορούμενος.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Αμέσως μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Φανάρι το 2006, ο π.Θεόδωρος είχε γράψει ένα κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε και στη Θεοδρομία και στον Ορθόδοξο Τύπο και σε άλλα έντυπα, με τίτλο: «Συνάντηση Βαρθολομαίου και Βενεδίκτου πάπα μακράν της οδού των Αγίων Πατέρων». Στο ακόλουθο απόσπασμα ομιλίας του, μας αναφέρει συνοπτικά τις  ενότητες αυτού του κειμένου:

  • Λύπη και πίκρα των Ορθοδόξων
  • Το ναρκωτικό του οικουμενισμού και του συγκρητισμού σε αυξημένες δόσεις
  • Τα βήματα του Αθηναγόρα δεν είναι βήματα των Αποστόλων και των  Πατέρων
  • Γκρεμίζεται ο φράκτης της Ορθοδοξίας. Ακοινώνητοι και αμνημόνευτοι οι Επίσκοποι
  • Καταφρόνηση των ιερών κανόνων και «Ένοχος ένοχον ου ποιεί»
Στο τέλος αυτού του κειμένου μνημονεύει μερικούς μόνον από τους Κανόνες που έχουν πλέον κουρελιαστεί από αυτούς που τους παραβαίνουν.
Μας εξηγεί γιατί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι υπό καθαίρεση καθώς  επέτρεψε τον πάπα να ευλογήσει. Μας θυμίζει την δήλωση του πατριάρχη ότι οι Κανόνες είναι το τείχος του αίσχους.  Πρέπει να το γκρεμίσουμε και ότι οι Πατέρες που έκαναν τους Κανόνες είναι όργανα του αρχεκάκου όφεως.
Μας ομιλεί για τη νέα βαπτισματική θεολογία, που αναπτύσσεται τελευταία, σύμφωνα με την οποία δεχόμαστε το βάπτισμα όλων απ’όπου κι αν προέρχονται.
Πώς επιτρέπουμε τον πάπα να μπει στην εκκλησία ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις αιρέσεις του; Αφού επιμένει στην αίρεση. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε μαζί με αιρετικούς ή σχισματικούς.
Πρέπει να δεχόμαστε τους Κανόνες και όλα όσα λένε να τα ενισχύουμε. Όλους τους Κανόνες που όρισαν οι Άγιοι Πατέρες μας. Όχι να δημιουργούμε μεταπατερικά, μοντέρνα πράγματα και νέες θεολογίες.
Δυστυχώς όσα συνέβησαν φέτος στο Φανάρι ήταν αντίγραφο όσων συνέβησαν το 2006, χωρίς καμμία διόρθωση.
Επίσης μας αναφέρει σχετικά με την σύνοδο των ορθοδόξων που σχεδιάζεται να γίνει το 2016 (αν και ο π.Θεόδωρος εκτιμά ότι δεν θα γίνει), το πρώτο από τα θέματα που θα συζητηθούν λέγει ο πατριάρχης μας είναι η ένωσή μας με τον πάπα και δηλώνει ότι λυπάται που δεν θα είναι στη σύνοδο αυτή (ο πάπας). Επίσης δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει οικουμενική σύνοδος αν δεν ενωθούμε με τον πάπα. Μα πώς έκαναν οι Άγιοι Πατέρες συνόδους; Χωρίς τους αιρετικούς. Οι αιρετικοί είναι υπό κρίσιν. Όπως λέει ο π.Θεόδωρος, σ’αυτήν τη σύνοδο ο πάπας δεν πρέπει να κληθεί ως μέλος, πρέπει να κληθεί ως κατηγορούμενος, όπως εκλήθη ο Άρειος, οι εικονομάχοι, οι αιρετικοί.
Όλοι θέλουμε να γίνει πραγματική ένωση. Να μετανοήσει ο πάπας και να επιστρέψει στην Ορθοδοξία. Αν όμως δεν γίνει αληθινή ένωση, ας γίνει αυτή η ψεύτικη, για να δούμε ποιοι θα μείνουν ορθόδοξοι και ποιοι θα πάνε με τον πάπα.
Διαπιστώνουμε ότι είναι πολύς κόσμος που δεν ξέρει όλα αυτά. Μα ποιος έχει δίκαιο; Ο Άγιος Κοσμάς που λέει τον πάπα να καταράσθε ή ο πατριάρχης που τον επαινεί και τον περιπτύσσεται ως αδελφό;

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Οι Κανόνες της Εκκλησίας και η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι [ΒΙΝΤΕΟ 2014]
π. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 (10/12/2014) http://impantokratoros.gr/036B667A.el.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άρθρο της Τετάρτης: Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης* Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του[1]. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Δε μου αξίζει τόση αγάπη από όλους σας! Σας ευχαριστώ!

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Απαντώ στους εκατοντάδες φίλους μου που τη σημερινή ημέρα των γενεθλίων μου, μου εύχονται εκ καρδίας με προσωπικά μηνύματα κ.α., δι όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν πιστεύω στην εορτή των γενεθλίων καθώς τη θεωρώ και είναι ξενόφερτη, δεν μπορώ όμως να μην συγκινηθώ από την αγάπη όλων σας που βρήκατε την ευκαιρία να μου την εκφράσετε. Να χετε την ευχή μου, όλοι μαζί στον Παράδεισο.

Ο τυμπανιστής διάβολος, τα Gay Pride και οι Οικουμενιστές

γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης Ο τυμπανιστής διάβολος, τα Gay Pride και οι Οικουμενιστές[1]

«Eἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν αἰῶνα διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας»[2](Εἶδεν ὁ Θεὸς τὴν σαρκικότητα αὐτὴν τῶν ἀνθρώπων καὶ εἶπε· “δὲν θὰ παραμείνη πλέον τὸ πνεῦμα μου στοὺς ἀνθρώπους τούτους, διότι κυριαρχοῦνται ἐξ ὁλοκλήρου ἀπὸ σαρκικὰ φρονήματα).         Βρώμικα παιχνίδια παίζονται πίσω ἀπὸ τὰ λεγόμενα φεστιβὰλ ὑπερηφάνειας (Gay Pride).  Ἀποκαλύπτονται αἴσχη ποὺ δὲν ξανακούστηκαν  ἄλλοτε[3]. Πιὸ προδομένοι ἀπὸ ποτὲ αἰσθάνονται οἱ ἴδιοι οἱ ὁμοφυλόφιλοι ποὺ δὲν ἀναγνωρίζουν τίποτα κοινὸ μὲ τὴν διαφημιζόμενη προστυχιὰ καὶ πορνεία. Δὲν εἶναι δικαιώματα αὐτὰ ποὺ δῆθεν ὑπερασπίζονται τὰ νεοταξικὰ φεστιβὰλ ὑπερηφάνειας· εἶναι ἡ βρωμιὰ τῆς ἀκολασίας φθονερῶν ἀνθρώπων, ποὺ ξεπηδᾶ καὶ θέλει νὰ μολύνει τὰ πάντα…